Koronavírus: eddig lehet regisztrálni a januári tesztelésre

Csütörtök este 8 óráig tudnak online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozók az iskolakezdés előtti, január eleji koronavírus-tesztelésre.

A téli szünet végére szervezett gyorstesztelés célja az, hogy továbbra is biztosítsák az óvodák és iskolák zavartalan működését a koronavírus-járvány idején. Időpontot foglalni az erre a célra létrehozott weboldalon lehet.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus-tesztelés, koronavírus szűrés, koronavírus pedagógusok, koronavírus oktatás, koronavírus iskola, koronavírus óvoda, koronavírus téli szünet
Mintát cseppentenek az antigén gyorsteszt paneljére. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mit kell tudni a szűrésről?

A Miniszterelnökség közleménye szerint a csoportos koronavírus-tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végzik majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7-19 óra között. A szűrőprogramban összesen 263 mintavevő csapat vesz részt, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak. A téli szünetben fertőtlenítik is az intézményeket. Az általános iskolák január 4-én nyitnak.

A regisztráció nem kötelező

Nem az oltástól kell tartanunk, hanem a fertőzéssel járó súlyos következményektől, és ezeket kell kivédeni - hangsúlyozta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője. Részletek itt.

A január eleji koronavírus-tesztelésről a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján is szót ejtettek. A köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán tájékoztatása szerint kedd reggelig már 7400-an regisztráltak a szűrésre, de egyébként azokat a pedagógusokat is tesztelik majd, akik nem regisztráltak. A szűrésen a szakképzési intézményekben dolgozók is részt vehetnek, bár ezek az intézmények legalább január 11-éig digitális oktatásban működnek - jegyezte meg. További részletekért kattintson ide!

Bekeményített Eplény a maszk nélküli síelőkkel szemben - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: