Koronavírus: a járvány miatt csúszhat az érettségi

Az már biztos, hogy lesz idén érettségi Magyarországon, a kormány már kijelölte a vizsgák időpontját. Ezek a dátumok azonban még változhatnak, ha a járványügyi szempontok indokolják - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Koronavírus: előrehozott érettségire idén nincs lehetőség - olvassa el a részleteket!

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó koronavírus-helyzet miatt komoly kihívás a tanulók, a pedagógusok, a szülőkről és a közigazgatásban dolgozók számára is - véli az államtitkár. Az érettségi vizsgákat a lehető legbiztonságosabb módon szeretnék megszervezni: ezért tartanak csak írásbeliket, a szükséges védőfelszerelést pedig mindenkinek biztosítják - emelte ki Maruzsa Zoltán.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus érettségi, koronavírus diákok, koronavírus iskola, koronavírus tömegközlekedés
A kitűzött időpontok még változhatnak. Fotó: Getty Images

A tömegközlekedés is változik

Az írásbeli érettségi vizsgák időszakában újra teljes kapacitással működik majd a koronavírus-járvány miatt megritkított budapesti közösségi közlekedés - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében. A Budapesti Közlekedési Központ vezetőitől azt kérte, mérjék fel, hogy az írásbelik időszakában hol és mikor várható még nagyobb igény a közösségi közlekedésre.

Figyelmeztetett arra is, hogy jövő hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal lehet felszállni a tömegközlekedési járatokra, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus esetleges terjedésének kockázatát. Ennek érdekében a fővárosi önkormányzat több mint 30 ezer maszkot oszt szét az elkövetkező napokban a járókelők között - közölte.

Kilenc koronavírusost vittek kórházba egy budapesti hajléktalanszállóról - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció