Koronavírus: 9 hónapja nem volt erre példa

Egyetlen cseh állampolgár sem halt meg csütörtökön az új típusú koronavírussal összefüggésben. Erre legutóbb tavaly szeptember 2-án, tehát kilenc hónappal ezelőtt volt példa.

A járvány tavaly márciusi kitörése óta Csehországban 1,66 millió személy fertőződött meg meg bizonyíthatóan az új típusú koronavírussal , több mint 30 ezren bele is haltak. Az elmúlt időszakban azonban jelentős javulás ment végbe az országban: míg áprilisban a napi halálesetek száma átlagosan 84 volt, addig az utóbbi napokban már tíz alatt mozgott ez az adat, csütörtökön pedig 9 hónap után ismét elérte a nullát.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Régóta nem láttunk ilyen számokat. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Egyre jobb a helyzet a cseheknél

Az elmúlt napon 430 új koronavírus -fertőzöttet regisztráltak a csehek - ez 75-tel kevesebb, mint az egy héttel ezelőtti adat. Az utóbbi hét napban ráadásul százezer emberre mindössze 24 új fertőzés jutott. Ez is nagy haladásnak számít, tekintve, hogy május elején még száz felett mozgott ez a mutató. A kórházakban jelenleg mintegy 480 személy van, ami 40 százalékos csökkenést jelet az előző héthez képest. Súlyos állapotban már csak 70 páciens van. Már minden kórház már visszatérhetett a korábban megszokott munkarendjéhez.

Jól haladnak az oltással

Koronavírus: erre képes a magas átoltottsági arány - kattintson!

Miközben a koronavírus-járvány gyengül, az oltási folyamat erősödik. Szerdán és csütörtökön egyaránt mintegy 110 ezer adag vakcinát adtak be az embereknek, és jelenleg már a 16 évesek is jelentkezhetnek oltásra. Csehországban továbbra is csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákat használják. A beadott oltóanyagok 80 százaléka a Pfizer és a BioNTech által közösen gyártott Comirnaty-vakcina volt.

Koronavírus: elégedetlenek és pesszimisták az európaiak - olvassa el a részleteket!

)
Olajág Otthonok (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Rossz hír a kórházak adósságáról

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: