Koronavírus: 94 ezer új beteg világszerte

Egy nap alatt csaknem 94 ezer új koronavírus esetet és mintegy 5700 új áldozatot regisztráltak világszerte.

Az új típusú koronavírus már 3847047 embert fertőzött meg és 269594 életet követelt világszerte, a gyógyultak száma pedig meghaladta 1,28 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítéséből.

Koronavírus: erre figyelmeztet a WHO - kattintson a részletekért!

A koronavírus-járvány által legnagyobb mértékben sújtott 10 országban összesen csaknem 2,8 millió fertőzöttet és több mint 216 ezer áldozatot tartanak számon. Továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb eset az új kórral összefüggésben: az amerikaiak eddig csaknem 1,26 millió megbetegedést és több mint 75 ezer halálesetet regisztráltak. New York államban változatlanul alig lassul a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak növekedése. Amerikát - a koronavírusos betegek száma alapján - Spanyolország követi 221 ezer fertőzöttel, a második legtöbb halottat - 30689-et - pedig az Egyesült Királyságban regisztrálták. Olaszország csaknem 216 ezer esetet jelentett eddig, az elhunytak száma pedig a 30 ezerhez közelít.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Spanyolország, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Olaszország, koronavírus Oroszország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Brazília, koronavírus Törökország, koronavírus Irán
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Spanyolország, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Olaszország, koronavírus Oroszország, koronavírus Franciaország, koronavírus Németország, koronavírus Brazília, koronavírus Törökország, koronavírus Irán

Egyre nagyobb a baj az oroszoknál

Oroszország az ötödik helyre lépett előre az igazolt koronavírus-fertőzöttek számának tekintetében. Az oroszok egy nap alatt rekordmennyiségű, több mint 11 ezer új esetet találtak, így már 177160 fertőzöttről tudnak. A moszkvai polgármester, Szergej Szobjanyin szerint azonban a valós szám ennél jóval nagyobb, csak a fővárosban 300 ezer körül lehet. Moszkvában egyébként naponta több mint 40 ezer tesztet végeznek el. A kötelező önizolációt május 31-éig meghosszabbították A koronavírus-járvány orosz áldozatainak száma jelenleg 1625.

Franciaországban a 175 ezerhez közelít a koronavírus-fertőzöttek száma, és már csaknem 26 ezren haltak meg a COVID-19 következtében. Németország 169 ezer esetről és csaknem 7400 ezer áldozatról, Brazília pedig mintegy 136 ezer betegről és 9190 halottról adott hír. Törökországban csütörtökön ismét lassult a koronavírus-járvány terjedési üteme, az ország jelenleg majdnem 134 ezer megbetegedésről és 3641 halálesetről tud.

A legérintettebb országok listájának 10. helyén továbbra is Irán áll, több mint 103 ezer beteggel és 6486 áldozattal. Közben Montenegróban már két napja egyetlen új koronavírus-fertőzöttet sem regisztráltak, Koszovóban pedig az utóbbi 24 órában csak egy fertőzöttet vettek nyilvántartásba. A nyugat-balkáni országok vezetői ezért sorra jelentik be, hogy országuk legyőzte az új típusú koronavírust.

Fontos, hogy másfél méterre legyen egymástól a vendégek orra: ilyen lesz az élet a kocsmákban - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: