Koronavírus: 87 ezer új fertőzött világszerte

Az elmúlt 24 órában több mint 87 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 1200 újabb áldozatot regisztráltak a világban.

Tavaly év vége óta már csaknem 5,5 millió embert fertőzött meg és 346 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már a meghaladta a 2,23 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből. A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,66 millió igazolt esetről és több mint 98 ezer halottról tudnak. A második legtöbb beteg a braziloknál van: Brazília csaknem 375 ezer koronavírusos esetet és több mint 23 ezer áldozatot jelentett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus világjárvány, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma

Európa számokban

Koronavírus-fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újranyílt alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert helyeztek karanténba. További részletekért kattintson ide!

Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 353 ezret -, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül: a briteknél már csaknem 37 ezren haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta. Spanyolország majdnem 236 ezer koronavírusos esetet és mintegy 26800 áldozatot, Olaszország 230 ezer fertőzöttet és csaknem 32900 halottat, Franciaország pedig csaknem 183 ezer beteget és 28 ezer elhunytat jelentett kedd reggelig. Spanyolország egyébként az elmúlt nap során mintegy 1900-zal csökkentette a koronavírus-járvány áldozatainak számát, az adatok felülvizsgálatakot ugyanis hibákat talált a spanyol egészségügyi minisztérium. Előfordult például, hogy kétszer regisztrálták ugyanazt a halálesetet, illetve néhol olyan elhunytakat is beleszámoltak az összesítésbe, akikről nem állapították meg a koronavírus-fertőzöttséget.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Németország - több mint 180 ezer regisztrált esettel és 8309 áldozattal -, valamint Törökország is. Ez utóbbi országban már 157 ezernél is több embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 4369-en vesztették életüket a járványban. A gyógyultak száma ugyanakkor már meghaladta a 120 ezret az országban.

India a tizedik

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén India áll. Innen már csaknem 145 ezer fertőzöttről és 4172 áldozatról adtak hírt keddig.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció