Koronavírus: 2141 új eset és 183 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 2141 új koronavírus-fertőzöttet és 183 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 2141 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 305130-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 183 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 8282-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu -n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt. Meghalt ugyanakkor egy 23 éves nő is, alapbetegségeiről egyelőre nincs információ.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren.Fotó: MTI/Mohai Balázs

7097-en vannak kórházban

Jelenleg 193886 aktív koronavírus -fertőzött van Magyarországon, 18 százalékuk budapesti. 7097-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 517-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 102962 személyt már gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb adatok szerint 32486 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,52 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Januárig marad a szigor

Koronavírus: új magyar gyógyszert kapott engedélyt - kattintson!

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Európában, így Magyarországon is. A fertőzöttek és kórházi ellátást igénylők száma még mindig nagyon magas. A legfőbb cél tehát jelenleg a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított. A jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés tehát január 11-éig életben marad. "Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében" - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is kijelentette, hogy december 31-én viszont biztosan nem lesz kivétel, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Azóta a kormány újabb fél évre meghosszabbította a járványügyi készültséget.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Már két védőoltást is kapott egy magyar orvos, elárulta, milyen tünetei voltak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)