Koronavírus: 1238 új eset és 180 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 1238 új koronavírus-fertőzöttet és 180 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 1238 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 306368-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 180 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 8462-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma,, koronavírus magyar áldozatok
Mintát vesznek a pilisvörösvári szűrőbuszos tesztelésen 2020. december 11-én.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

7124-en vannak kórházban

Jelenleg 189230 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 18 százalékuk budapesti. 7124-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 522-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 108676 személyt már gyógyultnak nyilvánították. A legfrissebb adatok szerint 35624 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,52 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Januárig marad a szigor

A koronavírus-járvány továbbra is tombol Európában, így Magyarországon is. A fertőzöttek és kórházi ellátást igénylők száma még mindig nagyon magas. A legfőbb cél tehát jelenleg a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított. A jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés tehát január 11-éig életben marad. Azóta a kormány újabb fél évre meghosszabbította a járványügyi készültséget. A tegnapi kormánydöntés alapján azonban szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat. A szilveszteri bulikat és utcabálokat viszonz idén nem lehet megtartani.

Ezt se felejtsük el

Az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kárpátalján már megjelent a mutálódott koronavírus - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)