Koronavírus: 104 ezer új beteg világszerte

Az elmúlt 24 órában több mint 104 ezer új koronavírus-fertőzöttet és mintegy 3700 újabb áldozatot regisztráltak a világban.

Tavaly év vége óta már több mint 7,1 millió embert fertőzött meg és 406 ezer életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már a 3,3 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli összesítéséből.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

A legfrissebb számok

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 1,96 millió igazolt esetről és 111 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset a braziloknál van: Brazília már több mint 707 ezer koronavírusos esetet és mintegy 37 ezer áldozatot jelentett eddig. Az európai országok közül Oroszország jelentette a legtöbb beteget - több mint 476 ezret -, a legtöbb áldozatot pedig az Egyesült Királyságban szedte az új kór Európán belül: a briteknél már 40680-an haltak meg a koronavírus-járvány kitörése óta.

India az 5. helyen áll

Hogyan terjedhet a leggyorsabban a koronavírus? A válaszért kattintson ide!

Indiában gyors ütemben terjed a koronavírus. Az ország 267 ezer igazolt esetet és 7473 áldozatot jelentett eddig. Spanyolországban már csaknem 242 ezer fertőzöttről és 27 ezer elhunytról tudnak. Olaszország pedig 235 ezer megbetegedésről és csaknem 34 ezer halálesetről számolt be kedd reggelig.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Peru - csaknem 199700 regisztrált esettel és 5571 áldozattal -, valamint Franciaország is. Ez utóbbi országban eddig 191 ezer embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 29 ezren vesztették életüket a járványban.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén jelenleg Németország áll. Innen több mint 186 ezer fertőzöttről és 8727 áldozatról adtak hírt keddig.

Óvatos optimizmussal nyílik újra Budapest - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: