Koronavírus: 104 éves beteg is legyőzte a fertőzést

A spanyolnátha, a világháborúk, melanóma és két csípőtörés után a koronavírust is túlélte egy idős amerikai nő.

Mennyi idő alatt lehet felgyógyulni a koronavírus-fertőzésből? Részletek itt.

Ha valaki, hát Ida Acconciamessa tudna mesélni a 20. század viszontagságairól és arról, milyen érzés súlyos betegségekkel és nagy veszélyekkel szembe nézni. A 104 éves brooklyni nő túlélte az 1918-as spanyolnáthát, két világháborút, egy négyes stádiumú melanomát, két csípőtörést, egy Clostridioidium difficile-fertőzést, illetve a közelmúltban az új típusú koronavírust is legyőzte.

Egy 104 éves amerikai nő is túlélte a koronavírus-fertőzést
Egy 104 éves amerikai nő is túlélte a koronavírus-fertőzést

Az egy brooklyni idősotthonban élő nőt márciusig rendszeresen látogatták gyermekei, a 77 éves Barbara Senese és a nála két évvel fiatalabb Johann Giordano, de márciusban az intézményben úgy döntöttek, a járványveszélyre való tekintettel szüneteltetik a látogatásokat. Idát a szobája ablakán keresztül láthatták a gyerekei, kesztyűben és maszkban. Március 26-án úgy látták, mintha a mama nem lenne teljesen önmaga, április 4-én pedig megtudták, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Az idős nő tünetei erős köhögéssel kezdődtek, állapota gyorsan romlott. "Nem hittük, hogy túl fogja élni. Beszélni sem tudott, szinte élettelen volt" - mondta Senese a CBS News-nak. Április 24-én viszont biztató hírek érkeztek az állapotáról, május elsején pedig már nem csupán jobban volt, hanem megint úgy csevegett mindenkivel, mint a betegség előtt. "Mindig azt mondogatta, hogy szerencsés csillagzat alatt született. Ez volt a mantrája az életben. Gyakran emlékeztetem magam erre a gondolatra, hogy át tudjam vészelni ezt az időszakot" - mondta Barbara Senese.

De vajon mi lehet a hosszú élet titka Ida Acconciamessa szerint? Ő maga azt mondja, a vöröshöz ragaszkodik mindenből: 102 éves koráig mindennap evett egy piros McIntosh almát és legurított egy pohár vörösbort.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés