Koronavírus: pénzért igazolt fertőzöttséget egy háziorvos

Vesztegetés elfogadásával gyanúsít a rendőrség egy Békés megyei háziorvost, aki hamisan igazolta egy börtönbüntetésre ítélt férfi koronavírus-fertőzöttségét.

A háziorvos a gyanú szerint idén január 4-én 200 ezer forintot kapott azért, hogy igazolja egy kisteleki férfi koronavírus-fertőzöttségét, dacára annak, hogy a páciens valójában nem is kapta el a vírust – olvasható a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu-n  szerdán megjelent közleményében. Az ügy háttere, hogy a férfire – embercsempészés miatt – börtönbüntetést várt, amelyeknek megkezdését COVID-19-re hivatkozva igyekezett volna elhalasztani. Az orvost a férfi egy ismerőse kereste fel a pénzzel.

A rendőrség egyelőre vizsgálja a történteket. A háziorvost vesztegetés elfogadásával, a másik két férfit vesztegetéssel gyanúsítják.

Hamis tesztekért is fizettek már

Nem ez az első hasonló eset egyébként az országban. Május végén a Budapesti Rendőr-főkapitányság például  arról számolt be , hogy eljárást folytat egy 46 éves férfi ellen, aki lopás miatt kiszabott szabadságvesztését úgy akarta elkerülni, hogy szerez egy pozitív COVID-19-tesztet. Ehhez egy 28 éves ismerőse segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Első alkalommal 100 ezer forintot adott át a nőnek 2021 decemberében, hamis igazolásra végül mégsem volt szükség akkor még, mert a teszt pozitív eredményt hozott.

A férfinek idén februárban kellett volna bevonulnia a büntetés-végrehajtási intézetbe, de másodjára is a hamis igazolásban kereste a halasztás lehetőségét. Ebben az esetben ismerőse egy koronavírussal fertőzött beteg pozitív mintáját szerezte meg, majd adta át édesanyjának. A férfi további 100 ezer forintot fizetett ki az anyukának, hogy a pozitív teszteredményt regisztrálja a központi nyilvántartásban. A Terrorelhárítási Központ végül március 17-én egy konditeremben fogta el a férfit, majd egy nappal később az ismerősét és annak édesanyját is gyanúsítottként hallgatták ki.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +14, +21 °C

Napos idő lesz jellemző, csapadék általában nem várható, legfeljebb északkeleten lehet néhol zápor. Mérsékelt marad a nyugati szél, 31, 36 fok közé melegszik a levegő. Szerdán nem jön front, de a tartós meleg egyre erősebb tüneteket okozhat. Többeknél alvásproblémák léphetnek fel, napközben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Fokozódik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)