Koronavírus-oltás: mi kell ahhoz, hogy megkapjuk?

Civil szervezetek készítettek videót, amelyben közérthetően elmagyarázzák a vakcina-előjegyzés, illetve az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozásának lépéseit. A cél, hogy növeljék a regisztrált személyek arányát a szegénységben és elzárt településeken élők körében.

Így zajlik az oltás lépésről lépésre - nézze meg a képeket!

Civil szervezetek összefogásával elindult az "Oltass, hogy élhess!" kampány. A cél, hogy segítsék a szegénységben, elzárt településeken élők regisztrációját. A társadalom ezen csoportjában ugyanis sokaknak sem megfelelő eszköze, sem képessége, de sok esetben még a regisztrációhoz elengedhetetlen e-mail címe sincs, így nem tudják jelezni a COVID-19 elleni védőoltás iránti igényüket - ismertette a Roma Sajtóközpont.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag
Koronavírus elleni vakcinát készítenek elő a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében kialakított oltóponton. Fotó: MTI/Mónus Márton

Közérthetően mutatják be a lépéseket

A regisztráció, valamint az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozásának lépéseit közérthetően bemutató animáció már meg is jelen a közösségi médiában, ezen az oldalon nézhető meg. Akinek pedig nincs megfelelő eszköze és internete, annak az Országos Roma Önkormányzat, a Rendszerszint és a Civil Tanács Egyesület koordinálásában dolgozó aktivisták személyesen is segítenek a koronavírus elleni védőoltásra való előjegyzésben.

A civil kampányban elsőként Borsod, Baranya, Hajdú-Bihar, Heves, Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Zala, Tolna és Szabolcs megye összesen 100 településén nyújtanak segítséget az önkéntesek, majd újabb 200 helyszínen asszisztálnak a regisztrációhoz. Az aktivisták településenként 5-5 napon keresztül járnak házról házra, illetve a központi helyeken felállított információs pultoknál is várják a regisztrálni vágyókat.

Orbán Viktor miniszterelnök elárulta, mennyi beoltott kell az éttermek újranyitásához - olvassa el a részleteket!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: