Koronavírus-oltás: 1 millió magyar már igényelte

Egyre nagyobb az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt, már több mint egymillióan regisztráltak - ismertette közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az interneten, az erre a célra létrehozott weboldalon már 632 ezren regisztráltak- További 391 ezren pedig postán küldték vissza a regisztrációs lapot, ezzel jelezve a koronavírus -vakcina iránti igényüket - ismertette videójában az államtitkár.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus vakcina-előjegyzés
Írd ide a képaláírást

Egy fotósorozatnak köszönhetően kívülállóként is betekintést nyerhet abba, hogyan zajlik az oltási program. Nézze meg a képeket!

Magyarországra már tavaly, december 26-án megérkezett az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett Pfizer/BioNTech-vakcina első szállítmánya, és azonnal meg is kezdődött az egészségügyi dolgozók beoltása. Jelenleg 25 kórházi oltópont működik. Az államtitkár kitért arra is, hogy már folynak az előkészületek annak érdekében, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkapják a védettséget. A legfrissebb hírek szerint pedig a mai napon a 4 legnagyobb intézményben el is indul a vakcinálás.

A COVID-19 megelőzésének leghatékonyabb eszköze a vakcina - hangsúlyozta Dömötör Csaba. Mindenkit arra biztat, hogy amennyiben még nem tette meg, regisztráljon az oltásra.

Az oltóanyaggal kapcsolatban már számos kérdés felmerült - mutatjuk a válaszokat. Kattintson!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)