Koronavírus: nagyot ugrott a kórházban kezeltek száma

Egy hét alatt több mint másfélszeresére nőtt a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Magyarországon.

Az elmúlt egy hétben 14 402 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon és elhunyt 54 beteg – írja a koronavirus.gov.hu . Ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 965 481-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban.

Nagyot emelkedett a kórházban kezeltek száma

Jelenleg 1345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, vagyis a múlt hét óta másfélszer annyi, 488-al több ember került emiatt valamelyik egészségügyi intézménybe. Közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen, hatósági házi karanténban pedig 1757-en tartózkodnak.

koronavírus, vakcina
Oltáshoz készítik elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát a fővárosi Honvédkórházban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, ezért a kormányzati tájékoztató oldalon ismét felhívták a figyelmet az oltás fontosságára. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, számukra az oltás mielőbbi felvételét javasolják. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: