Jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok.

Jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A magyarok hamarosan a karantént is elhagyhatják.

Koronavírus: ekkor tesztelik embereken az oltást Az új koronavírus ellen jelenleg négyfajta védőoltást fejlesztenek. Ezek közül a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül már embereken is tesztelni fogják - közölte Szumja Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatója. Kattintson a részletekért!

Vasárnapig megfigyelés alatt tartják őket

A minisztérium közleménye szerint a hat férfi és egy nőnek nincs láza , panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot. Előreláthatóan vasárnap, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet - tették hozzá.

A Vuhanból hazahozott magyarokban még mindig keresik a koronavírus nyomait. Fotó: Getty Images
A Vuhanból hazahozott magyarokban még mindig keresik a koronavírus nyomait. Fotó: Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte. A járvány kiindulópontjának számító Vuhanban csütörtökig csaknem 33 ezren fertőződtek meg és 1036-an haltak bele a betegségbe. Csak a szerdai napon 242-en haltak meg, ami több mint a duplája az eddigi legnagyobb napi halálozási adatnak. A korábbi rekord 103 volt, amit hétfőn regisztráltak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)