Itthon is van halálos áldozata a kanyarónak

Továbbra is terjed a kanyaró az Európai Unióban, amiért elsősorban a tagállamok egy részére jellemző alacsony átoltottsági szint tehető felelőssé. Idén már többen meghaltak a fertőzés következtében a kontinensen.

"Soha nem éreztem magam olyan elesettnek sem előtte, sem azóta. Ennél már csak az volt rosszabb, hogy láttam anyám arcán a kétségbeesést" - a kanyaró felnőttkorban is rendkívül súlyos tünetekkel jelentkezhet. Részletek itt.

"Nem csökken a kanyarójárványok intenzitása Európában" - számolt be róla a Weborvos.hu. A cikk az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentésére hivatkozva azt írja, csak az utóbbi egy hónap során 26 európai országban jelentettek új megbetegedéseket. A legtöbb esetet Romániában, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Bulgáriában regisztrálták.

Kubinyi Erika gyermekorvos mumpsz, kanyaró és rózsahimlő elleni MMR emlékeztető oltást ad egy hatodik osztályos diáknak a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában 2019. szeptember 26-án.
Kubinyi Erika gyermekorvos mumpsz, kanyaró és rózsahimlő elleni MMR emlékeztető oltást ad egy hatodik osztályos diáknak a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában 2019. szeptember 26-án.

Szeptember 22-ig összesen 38 kanyarós esetre derült fény Magyarországon, ami több mint a kétszerese a 2018-as év azonos időszakában feljegyzett adatnak. Sőt, bár hivatalos haláleset csupán Romániában (5), Franciaországban (2) és Olaszországban (1) történt, a TESSY adatgyűjtő hálózat további két halálos áldozatról is beszámol, így egy-egy beteg Angliában és Magyarországon veszítette életét.

A Weborvos.hu cikke rámutatott, a nem uniós országokban is tombol a járvány. Ukrajnában már mintegy 60 ezer megbetegedést és 20 halálesetet, Szerbiában 5800 fertőzést és 15 halálesetet jegyeztek fel eddig. Svájcban októberig 212 fő kapta el a vírusfertőzést. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) 2018-as jelentése szerint az Európai Unióban egyébként mindössze öt országban haladja ma a lakosság átoltottsági aránya a szükséges 95 százalékot: Máltán, Magyarországon, Portugáliában, Svédországban és Szlovákiában.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés