Itt látható, hogyan hatott a járvány Európára

A koronavírus-járvány hatásait - például a légszennyezettség és a forgalom alakulását - mutatja be az Európai Űrügynökség (ESA) és az Európai Unió új oldala.

Erre számítanak a hazai vállalkozások - kattintson!

A műholdas adatok segítségével a nemrég elindult új oldalon megnézhetjük, hogy a koronavírus-járvány miatt hogyan változott meg többek között a légszennyezettség szintje, az ipari termelés és a közlekedési aktivitás - számolt be róla a napokban a hvg.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus hatásai, koronavírus Európa, koronavírus légszennyezettség, koronavírus ipar, koronavírus gazdaság, koronavírus közlekedés, koronavírus forgalom
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus hatásai, koronavírus Európa, koronavírus légszennyezettség, koronavírus ipar, koronavírus gazdaság, koronavírus közlekedés, koronavírus forgalom

Az új típusú koronavírus hatásait mutató műholdas felvételek elemzéséhez mesterséges intelligenciát is alkalmaznak - közölte Josef Aschbacher, az ESA földmegfigyelő programjainak igazgatója. A rendszernek a Rapid Action on Coronavirus and EO (RACE) nevet adták. Az oldalon ráközelíthetünk az egyes műholdfelvételekre, a különböző időpontokban készült felvételeket pedig össze is tudjuk hasonlítani.

A Volkswagen vállalat wolfsburgban található gyárában zajló munka szintjét például a személyzeti parkolókban álló járművek száma alapján becsülik meg. Magyarországról egyébként egyelőre még nem találunk adatokat az oldalon, de hamarosan ezet is felkerülhetnek, így azt is megnézhetjük majd, hogy országunk termelésére, légszennyezettségére és forgalmára hogyan hatott a koronavírus felbukkanása.

Nyálmintát vevő robotok segítik hamarosan az orvosok munkáját - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció