Itt látható, hogyan hatott a járvány Európára

A koronavírus-járvány hatásait - például a légszennyezettség és a forgalom alakulását - mutatja be az Európai Űrügynökség (ESA) és az Európai Unió új oldala.

Erre számítanak a hazai vállalkozások - kattintson!

A műholdas adatok segítségével a nemrég elindult új oldalon megnézhetjük, hogy a koronavírus-járvány miatt hogyan változott meg többek között a légszennyezettség szintje, az ipari termelés és a közlekedési aktivitás - számolt be róla a napokban a hvg .

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus hatásai, koronavírus Európa, koronavírus légszennyezettség, koronavírus ipar, koronavírus gazdaság, koronavírus közlekedés, koronavírus forgalom
A koronavírus-járvány hatásait mutatja be az új oldal. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az új típusú koronavírus hatásait mutató műholdas felvételek elemzéséhez mesterséges intelligenciát is alkalmaznak - közölte Josef Aschbacher, az ESA földmegfigyelő programjainak igazgatója. A rendszernek a Rapid Action on Coronavirus and EO (RACE) nevet adták. Az oldalon ráközelíthetünk az egyes műholdfelvételekre, a különböző időpontokban készült felvételeket pedig össze is tudjuk hasonlítani.

A Volkswagen vállalat wolfsburgban található gyárában zajló munka szintjét például a személyzeti parkolókban álló járművek száma alapján becsülik meg. Magyarországról egyébként egyelőre még nem találunk adatokat az oldalon, de hamarosan ezet is felkerülhetnek, így azt is megnézhetjük majd, hogy országunk termelésére, légszennyezettségére és forgalmára hogyan hatott a koronavírus felbukkanása.

Nyálmintát vevő robotok segítik hamarosan az orvosok munkáját - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: