Így mutatható ki az új koronavírus

Már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést - mondta el Garamszegi László Zsolt, az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója.

Az új koronavírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz. A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több, ezer-kilencezer ember lehet érintett - olvasható a Magyar Hírlap szombati számában.

vér, vérvizsgálat, vérteszt, gyorsteszt, koronavírus, vírusos tüdőgyulladás, járvány, fertőző betegségek
vér, vérvizsgálat, vérteszt, gyorsteszt, koronavírus, vírusos tüdőgyulladás, járvány, fertőző betegségek

Még sok a bizonytalanság

Már többen meghaltak Kínában az újonnan azonosított, tüdőgyulladást okozó koronavírus miatt. Afertőzéstöbb országban is felütötte a fejét. További részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

Az új vírus ellen még nincs védőoltás, azonban már több kutatócsoport is megkezdte a munkát. Ám a vakcina kifejlesztése még így is évekbe telhet. A folyamatban viszont segítséget nyújthatnak a többi koronavírus elleni szérumok megalkotásakor nyert tapasztalatok.

Nem zárható ki egy új világjárvány, viszont a halálos esetek eddig mind Kínában fordultak elő, és többnyire idős, beteg emberek veszítették életüket. Problémát okoz azonban, hogy jelenleg sok a bizonytalanság és hiányosak az ismeretek.

Az már tény, hogy az új koronavírus emberről emberre is terjed, de még nem tudható, hogy pontosan miként. Valószínűleg cseppfertőzéssel - például köhögéssel, tüsszentéssel -, ami elég gyors terjedést tesz lehetővé - mondta Garamszegi László Zsolt a Magyar Hírlapnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő