Így mehetünk meccsre a járvány idején

A koronavírus okozta helyzet fokozatos javulása miatt egyre több korlátozást oldanak fel Magyarországon. Az új kormányrendelet értelmében például újra látogathatók a szabadtéri sportesemények az ország egész területén - közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Újra lehetőség van nézők előtt megrendezni a hazai szabadtéri sporteseményeket, amennyiben a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új kormányrendeletben meghatározott feltételeket a rendezvény szervezője maradéktalanul biztosítja. "A járványhelyzetben hozott korlátozások fokozatos feloldásának következő lépcsőfoka ez a mostani intézkedés, amely egyfelől lehetőséget nyújt a hazai sportélet újraindításának folytatására, másfelől biztosítja a résztvevők - a sportolók és a szurkolók - egészségének fokozott védelmét" - fogalmazott az államtitkár a koronavírus elleni védekezés újabb lépésével kapcsolatban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus sport, koronavírus rendezvény, koronavírus esemény, koronavírus védőtávolság
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus sport, koronavírus rendezvény, koronavírus esemény, koronavírus védőtávolság

Nem mindegy, hová ülünk

Mire ügyeljünk, ha étterembe mennénk a koronavírus-járvány idején? A válaszért kattintson ide!

A rendelet érelmében szabadtérinek minősül minden olyan sportrendezvény, amely fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett stadionban, vagy uszodában zajlik. Amennyiben a nézőtéren ülőhelyek is találhatók, a nézők - a páholyok kivételével - csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, vagyis két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni. A koronavírus esetleges terjedésének megakadályozása érdekébe a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeken nem szabad helyet foglalni, és az egymás mellett, illetve a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább másfél méteres védőtávolságot kell biztosítani.

A nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül a szurkolók kötelesek a másfél méteres távolságot egymástól megtartani a páholyokban, a szünetek alatt a közösségi területeken, valamint a helyszínen található vendéglátó üzletekben is. A koronavírus-járványhoz köthető védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége. Akik megszegik a szabályokat, azokat kitiltják a rendezvényről.

Annyira félt a brit nő a koronavírustól, hogy több napig otthonában éhezett - a szomorú történetet társportálunkon, az nlc.hu-n olvashatja el.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: