Így hatott a járvány a vásárlási szokásokra

Többet és többször rendelnek a magyarok az interneten a koronavírus-járvány kitörése óta - derült ki egy e-kereskedelmi kutatócég felméréséből.

A Reacty Digital több mint 900, 18 és 79 év közötti magyar internetezőt vont be legutóbbi kutatásába. A felmérést március 24-e és április 7-e között végezték a Véleményem Van online kutatási közösség tagjainak körében. Az adatok nem, kor és régió alapján is reprezentálják a lakosság véleményét. A kutatócég arra volt kíváncsi, hogy a koronavírus-járvány mennyire változtatta meg a magyarok online vásárlási szokásait.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus vásárlás, koronavírus online vásárlás, koronavírus rendelés, koronavírus élelmiszerek
A koronavírusjárvány miatt egyre több magyar vásárol online.

Egyre többen rendelnek

Nézze meg, hogyan terjed a koronavírus-fertőzés egy boltban!

Mint kiderült, a koronavírus okozta helyzet miatt a válaszadók csaknem negyede inkább semmilyen boltba nem megy, hanem kizárólag online rendeli meg a szükséges termékeket. A felmérés résztvevőinek több mint tizede pedig úgy nyilatkozott, hogy bár korábban nem tervezte, most már inkább interneten rendeli házhoz a háztartási tisztító termékeket és az egészséghez kapcsolódó árucikkeket. Online élelmiszer-vásárlásra a válaszadók ötödét, készételek rendelésére pedig az emberek 13 százalékát késztette a járvány.

Az is kiderült, hogy a válaszadók háromnegyede biztonságosnak tartja az online vásárlást, ám elsősorban a belföldi eladókban bíznak. Akik pedig már korábban vásároltak külföldről, azok fele a koronavírus-helyzet miatt inkább lemond erről a lehetőségről. Emellett a válaszadók 50 százaléka mondta azt, hogy csak olyan webáruházból rendelne, ahol készpénzmentesen lehet fizetni, az online rendelők ötöde pedig mindenképpen házhoz szállítást kérne.

Ettől félnek a magyarok

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok kétharmada tart attól, hogy elkapja a koronavírust. Ennél jobban csak valamely családtagjuk elvesztésétől félnek az emberek - ezt a válaszadók 75 százaléka jelölte meg legnagyobb félelmének. A járvány miatti munkanélküliségtől a részmunkaidőben dolgozók kétharmada, valamint a teljes munkaidőben dolgozók 44 százaléka tart.

A járvány miatti otthonlét a tartós fogyasztási cikkek piacára is hatással volt. Van néhány jól meghatározható termékcsoport, amelyekből a szokásosnál sokkal többet adtak el az utóbbi hetekben. A részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)