Ígéretes szer a halálos vírus ellen

Az amerikai Allergia és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által kifejlesztett gyógyszer ígéretesnek bizonyult a Közel-Keleten már 11 halálos áldozatot követelő új koronavírus ellen.

A kutatók felfedezték, hogy két antivirális gyógyszer, a ribavirin és az interferon-alpha 2b kombinációja a laboratóriumban tenyésztett sejtekben megakadályozza az nCoV koronavírus szaporodását. A szakértők azonban hangsúlyozzák, bár az eredmények arra utalnak, hogy ez a kombináció felhasználható lehet az nCoV vírussal fertőzöttek kezelésére, az előzetes eredmények alátámasztásához további kutatásokra lesz szükség. A két gyógyszer az Egyesült Államokban jelenleg a hepatitisz C kezelésére rendelkezik engedéllyel.

Az nCoV koronavírust 2012-ben mutatták ki először Szaúd-Arábiában. 2013. április 16-ig összesen 17 esetről számoltak be, amelyek közül 11 halállal végződött. Az esetek többsége a Közel-Keleten fordult elő. Bár az esetszám egyelőre alacsony, emberről-emberre átvitel is történt olyan helyzetben, amikor családtagok közvetlenül érintkeztek a fertőzött személlyel. Az NIAID a magas halálozási arány és az emberről-emberre történő átvitel miatt kezdte kutatni az ellenszert.

A folyóiratban megjelent tanulmányukból az derült ki, hogy a laboratóriumi vizsgálatok szerint külön-külön a ribavirin és az interferon-alpha 2b is képes megakadályozni az nCoV vírus szaporodását a sejtekben. Ehhez azonban a gyógyszerek sokkal magasabb koncentrációját kell alkalmazni, ami az emberek számára ajánlott. A kutatók ezért a két gyógyszer kombinációját tesztelték, és kimutatták, hogy a kombinált készítmény olyan dózisban is kifejti a kívánt hatást, ami alkalmas emberi felhasználásra.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)