Hónapokra munkaképtelenné tehet a hosszú COVID

Becslések szerint több százezer embert sújthat az új típusú koronavírus leküzdése után ismeretlen okból jelentkező hosszú COVID szindróma Németországban. Sajnos az sem ritka, hogy az érintettek hónapokra kiesnek a munkájukból az elhúzódó panaszok miatt.

Koronavírus: eddig biztosan védettek vagyunk gyógyulás után - kattintson!

A szakértői becslések szerint a koronavírus-fertőzésen átesettek 10 százalékánál alakulnak ki hosszú távon fennmaradó panaszok. Ez a Németországban regisztrált, csaknem 3,7 millió fertőzés alapján legalább 369 ezer embert jelent. Ez hihetetlenül nagy szám - fogalmazott Anja Karliczek, az oktatási és tudományos kutatási ügyekért felelős miniszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus világjárvány,
A visszatérőfejfájásés a szűnni nem akaró kimerültség is hosszú COVID-ra utal. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Kérdéses, mi állhat a háttérben

Senki nem tudja megmondani, hogy kinél és miért alakulhatnak ki az új típusú koronavírus leküzdése utáni makacs tünetek, például a visszatérő fejfájás, az állandó nehéz légzés és a szűnni nem akaró kimerültség. A tünetegyüttesnek még általánosan elfogadott neve és meghatározása sincs.

Bárkinél jelentkezhet

Az eddigi adatok szerint ráadásul a szindróma a COVID-19 lefolyásától és a fertőzés előtti egészségi állapottól függetlenül lép fel, így nem ritkán olyan embereket is leterít, akik erejük teljében voltak, és észre sem vették, hogy megfertőződtek. Egyébként az is gyakran előfordul, hogy az érintettek hónapokra kiesnek a munkájukból az elhúzódó panaszok miatt.

Koronavírus: ilyen több mint egy éve nem történt - olvassa el a részleteket!

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A változékony időben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, némi időre a nap is kisüthet. Estétől újabb csapadékzóna érkezik. Élénk nyugatias szél mellett 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Szerdán egy távozó és egy érkező kettősfront között átmenetileg frontmentes idő lesz. Ennek ellenére most is gyakori lehet a fejfájás, ingadozhat a vérnyomás, rosszullétek is felléphetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: