Segítség a természetnek: hímvessző-protézis

Sikertelen gyógyszeres és injekciós kezelés esetén, amikor az egyéb terápiás eljárások útján nem tudunk nemi aktushoz szükséges, megfelelő hímvessző merevséget elérni, a pénisz barlangos testeibe protézis beültetésére kényszerülünk.

Segédeszközök

Különböző típusú, gyártmányú és árú protézisek léteznek. Általánosságban elmondható, hogy mindegyik a pénisz barlangos testébe kerül beültetésre. A műtétet gerincvelői érzéstelenítésben a hímvesszőn ejtett kis metszésen keresztül ültethetjük be.

Legegyszerűbb és legolcsóbb protézis az ún. rigid típusú, mely gyakorlatilag merev állapotban tartja a péniszt.

Kényelmesebb, de drágább protézis a semirigid típusú, mely az eszköz közepében lévő ezüst szál segítségével szabadon formázható, hajlítható. Vagyis a hímvessző igaz, állandó merev állapotéval megegyező hosszúságú, de formájának változtatásával komfortosabban elhelyezhető.

A pénisz protézisek csúcsát a hidraulikus, vagyis felfújható eszközök képviselik. Ez egy olyan komplex, zárt egységet alkotó protézist jelent, mely barlangos testekbe építhető egységeket, folyadék tárolására alkalmas ún. reservoire-t és egy pumpát foglal magában. A herezacskóban, teljesen diszkréten elhelyezett pumpát párszor megnyomva, a hasfal bőre alatt elhelyezett tartályból a folyadékot átpumpálja a protézisbe, melynek következtében merevedés jön létre. Majd az aktust követően a tartályba visszaáramló folyadék útján a hímvessző teljesen elernyedt állapotba kerül.

Lehetséges komplikációk

Természetesen a műtétnek veszélyei lehetnek, melyeket rövid és hosszú távú (késői) komplikációba sorolhatunk. Rövid távon előfordulhat a protézis kilökődése és heveny vagy idült gyulladás kialakulása. Ezen esetekben az implantátum eltávolítására kényszerülhetünk. A gyulladás kialakulásának megelőzésére mind a műtét alatt, mind azt követően antibiotikum adása javasolt.

Később, hosszabb távon előfordulhat a protézis kilökődése, a protézis, vagy annak alkatrészeinek elvándorlása, a hidraulikus eszköznek a zárt rendszer megszakadása miatti használhatatlanná válása, valamint olyan jellegű komplikáció is, amelynél a protézis, vagy annak alkatrészei a környező szöveteket roncsolják, elnyomják.

Bárminemű komplikáció esetén fontos a probléma mielőbbi megoldása, mely a protézis eltávolítását vagy cseréjét teszi szükségessé.

Broadway Orvosi Centrum

1065 Budapest, Nagymező u. 21. I. em.

Bejelentkezés: 06 309 627-207, vagy délután 06 1 311-9786

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: