Hangot is lehet már adományozni

A VocaliD nevű készülék új reményt jelenthet minden olyan ember számára, aki valami okból elvesztette beszédkészségét.

Emberek milliói vannak ráutalva szintetikus hangokra, csupán így tudnak beszéd útján kommunikálni. Ám csupán kevés áll rendelkezésre, ily módon nincs túl nagy lehetőség, hogy az érintettek megtalálják beszéd-identitásukat. Delaware-i és Bostoni kutatók azonban kifejlesztették a VocaliD nevű készüléket, mely javíthat a szituáción. A készülék létező hangok alapján képes előállítani olyan mondatokat is, melyeket nem vettek fel előre.

Adományozzon hangot (Fotó: Europress)

Egy szervezet mindenkit arra biztat, hogy a készülékhez ajánlja fel saját hangját. Maga a procedúra 2-3 órát vesz igénybe, és egy csendes, felvételre alkalmas helyen kell felolvasni angol nyelvű mondatokat. A fejlesztők reményei szerint a megosztás neten keresztül, vagy mobilos alkalmazás segítségével osztható majd meg. Amennyiben sokfajta hangot ajánlanak fel, lehetőség nyílhat a kategorizálásra nem, vagy életkor szerint.

A normál, egyénre jellemző hangot a , vagy egyéb központi idegrendszeri betegség során. Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 2,5 millió egyén szenved beszédzavaroktól.

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: