Csótányok éltek a férfi fülében

Tíznél is több csótányt találtak egy kínai férfi fülében az orvosok. Az állatok petékből keltek ki a hallójáratában.

Erős fájdalmat érzett a jobb fülében egy fiatal kínai férfi, ezért októberben orvoshoz fordult. Először szimpla gyulladásra gyanakodtak, ám mikor a beteg fülébe pillantottak, a szakemberek is meglepődtek. Majdnem egy tucat csótányt találtak ugyanis a férfi hallójáratába ágyazódva.

Paraziták, amik belénk költözhetnek A paraziták nem csak az állatokat, de az emberi szervezetet is megtámadhatják, bizonyos fajtáik pedig súlyos betegségeket okozhatnak. Kattintson a részletekért!

Belülről kaparászták a hallójáratát

"Azt mondta, hogy éles fájdalmat érez a fülében. Olyan érzése volt, mintha belülről kaparásznák a hallójáratot" - mondta a lapnak a férfit kezelő fül-orr gégész specialista, Dr. Zhong Yijin. Mielőtt orvoshoz fordult volna, a családja is belenézett a fülébe, akik egy zseblámpával belevilágítva egy bogarat véltek felfedezni. Ezt az orvosok is megerősítették, akik szerint nem is egyetlen példány, hanem egy egész csótánycsalád fészkelte be magát erre a szokatlan helyre.

A német csótány családot is alapított a kínai férfi fülében. Fotó: iStock
A német csótány családot is alapított a kínai férfi fülében. Fotó: iStock

Az elsősorban Észak-Afrikában és Dél-Európában gyakori német csótány petéket rakott a fülbe, amelyekből ki is keltek és mocorogtak az utódok. A szűk járatban mozgó és kaparászó állatok okozhatták a fájdalmat. A kínai férfi azt mondta, gyakran vitt nassolnivalót az ágyába, az orvosok szerint valószínűleg ezzel csalhatta oda a rovarokat is, melyek közül az egyik aztán a fülét szemelte ki menedékül.

Az orvosok végül az összes betolakodót el tudták távolítani egy csipesz segítségével, és a férfi sem szenvedett maradandó halláskárosodást. Még az is szerencse, hogy csak ennyi rovar kelt ki a fülében, szakemberek szerint ugyanis a német csótány rendszerint 30-40 petét rak.

Forrás: NYPost

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső