Több dologra használható az egészségpénztár, mint hisszük

Az ügyfelek egyre inkább felismerik és ki is használják az egészségpénztárak előnyeit és értékeit – derült ki az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár és Egészségpénztár legfrissebb kutatásából. A válaszadók a biztonságérzetet és az adókedvezmény lehetőségét jelölték meg legfőbb előnyként az egészségpénztári megtakarításokkal kapcsolatban.

Az egészségpénztári megtakarítások kiemelten fontosak a válaszadók számára az egészségügyi költségek kezelésében és az egészségmegőrzés szempontjából egyaránt. Az egészségcélú megtakarítások előnyeivel kapcsolatban a válaszadók többsége a költségmegtakarítást (54,5 százalék) és az egészségügyi biztonságérzetet (62,9 százalék) emelte ki.

anyuka gyógyszert vásárol kislányával
Több dologra használható az egészségpénztár, mint hisszük. Fotó: Getty Images

Vonzó lehet az adó-visszatérítés

Az egészségpénztári megtakarítással a tagság minden egyéni és egyes munkáltatói befizetés után visszaigényelhető adókedvezménnyel évente akár 150 ezer forinttal is csökkentheti egészségügyi kiadásait, vagy akár az egészségbiztosításra fordított költségeit is – emelte ki Horváth Zsófia, az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár és Egészségpénztár értékesítési- és marketing vezetője.

A közlemény szerint az MBH Gondoskodás Egészségpénztár tagjai az idei év első két hónapjában majdnem 25 százalék többletbefizetéssel növelték megtakarításaikat az előző év azonos időszakához mérten.

Mennyit szánunk erre, és mire használjuk?

Az egészségcélú megtakarításra a válaszadók 42,9 százaléka általában 6 és 15 ezer forint közötti összeget szán havonta. A kitöltők 39 százaléka azonban 15 ezer forintnál is nagyobb összeget tesz félre a jövőbeli egészségcélú kiadásaira.

Az egészségpénztári számlára feltöltött megtakarítást egyébként 180 nap elteltével – előrelátó önsegélyezés formájában – akár lakáshitel törlesztésre, álláskeresési- és gyermeknevelési támogatásokra, vagy gyermek születéskor akár 1 millió forint értékű, egyösszegű támogatásra is fordíthatjuk. Az egyenleg emellett óvodástól középiskolás korig bezárólag beiskolázási költségekre, felsőoktatásban tanuló gyermekek után pedig albérlet és kollégiumi díj költségeire is használható.

Régóta csak halogatod az egészségbiztosítás megkötését? Másoktól már hallottál róla, de nem igazán tudod, miért is lenne szükséged rá, hiszen eddig sem tört el semmid és ritkán vagy beteg? A lakás- és autóbiztosítás mellett ezt már luxusnak érzed? Ha bármelyik kérdésre is igennel válaszoltál, akkor ez a cikk neked szól.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +19 °C

Folytatódik a felhőzet növekedése. A keleti, északkeleti országrészben a jellemzően fátyolfelhős ég mellett több, nyugatabbra a felhős idő mellett kevesebb napsütés valószínű, utóbbin akár tartósan borult tájak is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor, nyugaton és délen néhol zivatar is előfordulhat. Nyugat felé haladva fokozatosan nő a csapadék esélye. Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos dunántúli tájakon 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Késő este 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra