Az ország Egészséghőseit keresi a HáziPatika.com

HáziPatika

Olyan hétköznapi hősöket keres a HáziPatika.com, akik sokat tesznek a lakosság egészségéért és a helyes életmód népszerűsítéséért. Jelölje magát, vagy nevezzen másokat!

Szükség van civil hősökre, akik munkájuk mellett is sokat tesznek a lakosság egészségéért, az egészségtudatos életmód népszerűsítéséért. Ezeket a hétköznapi hősöket szeretné megtalálni a HáziPatika.com az alábbi hat kategóriában az olvasók és a szakmai zsűri szavazatai alapján. Ismer ön is ilyen embereket? Vagy éppen ön is hasonló fejlesztésen dolgozik? Jelölje magát, vagy nevezzen másokat az alábbi kategóriákban.

Egészségügyi szakember

Megesett már velünk, hogy az egészségügy különböző területein megfordulva olyan emberekkel találkoztunk, akiket legszívesebben vállon veregettünk volna az odaadó munkáért, amelyet naponta megtesznek a betegekért? Most van rá lehetőségünk, hogy megtegyük: jelentkezzünk, vagy jelöljük azokat a betegekkel foglalkozó embertársainkat, akiknek hálával tartozunk. Legyen szó egészségügyi asszisztensről, ápolóról, védőnőről, szülésznőről, mentősről, masszőrről, gyógytornászról vagy dietetikusról, valamennyi terület dolgozóit jelölhetjük, ha úgy érezzük, méltó arra, hogy elismerjük munkáját, tevékenységét, mert többet tett értünk, mint elvárható lett volna.

Orvos

Az orvosi hivatás velejárója a betegek tudásának gyarapítása is, de most olyan doktorok nevezését várjuk, akik a hivatásuk mellett más jó ügy mellé is odaálltak, vagy az életvitelükkel mutatnak jó példát. Ismerünk olyan orvost, aki rendszeresen részt vesz például civil futóversenyeken? Már ez is elég lehet, hogy valakit jelöljünk, vagy mi jelentkezzünk. 

Keressük az ország Egészséghőseit!
Keressük az ország Egészséghőseit!

Páciens/Szószóló

Ebben a kategóriában olyan érintettek/szószólók jelentkezését várjuk, akik mások gyógyulásáért sem restek fáradozni. Nem kell feltétlenül érintettnek lenni ahhoz, hogy elköteleződjünk egy jó ügy mellett. De arra is van példa, hogy valaki egy súlyos betegségből felépülve hoz létre egy betegszervezetet, vagy egy alapítványt, hogy más érintetteken is segíthessen. Mi hiszünk abban, hogy egy betegközösségnek óriási szerepe lehet a gyógyulásban, felépülésben. Ha valaki már átélte, mivel jár, ha meg kell küzdeni egy betegséggel, hiteles példa lehet sorstársainak is.

Új generáció

Az új generációt merőben más vágyak vezérlik, mint idősebb társaikat. Természetesen minden generációra igaz, hogy megpróbálja a saját igényei szerint formálni és alakítani a világot. De nem csak a világmegváltó ötleteket szeretnénk díjazni. A kategóriába olyan 18-30 év közötti fiatalok jelentkezését/jelölését várjuk, akik egy saját ötlettel vagy már megvalósult projekttel alkottak maradandót az egészségügy területén. Ott lehet a helye ebben a kategóriában például egy fiatal orvosnak vagy kutatónak is, aki máris sokat tett a betegekért.

Híresség

Ha egy híresség úgy dönt, hogy felvállalja és nyíltan beszél betegségéről, akkor ez nagyon sok embernek jelenthet bátorítást. Ahogy az is előfordulhat, hogy egy alapítvány vagy segélyszervezet kampányfilmjében tűnik fel egy ismert ember - ebben az esetben is garantáltan sokakhoz érhet el az üzenet. Mivel gyakran találkozhatunk olyan ismert emberekkel, akik odaállnak egy társadalmilag fontos ügy mellé, őket is szeretnénk díjazni. Olyan ismert emberek jelölését várjuk ebben a kategóriában, akik munkájuk mellett sokat tesznek az egészséges életmód népszerűsítéséért, a betegek felkarolásáért, tudásuk bővítéséért.


Innovátor

Vércukorszint- vagy pulzusmérés telefonnal? Ma már szerencsére ilyen és ezekhez hasonló alkalmazások is elérhetők bárki számára. Mivel egyre több hasznos és magyar fejlesztésű orvosi-egészségügyi applikációval találkozhatunk, szeretnénk díjazni azokat is, akik ilyen projekteken dolgoznak. Kiérdemelheti az elismerést a kutatóorvos, biológus vagy pszichiáter is, aki munkájával, tudományos eredményeivel például egy adott betegség hatékonyabb kezelését alapozza meg. Nevezzen/jelöljön olyan embereket, akik ön szerint olyan fejlesztést valósítottak meg, vagy olyan tudományos kutatásban vettek részt, amely sok embernek jelenthet akár életmentő segítséget, és amelynek elsődleges célja nem feltétlenül az anyagi haszonszerzés volt!

A pályázati feltételekről itt olvashat bővebben!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Melegfront

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag