Reviczky Gábor: „csontrákom van három bordámban”

Bár korábban elutasította, később mégis bevállalta a kemoterápiát Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. A prosztatarákkal küzdő férfinal ugyanis áttéteket fedeztek fel. A legutolsó eredményei azonban már biztatóak. A Fókusznak beszélt állapotáról.

Még tavasszal számoltunk be arról, hogy Reviczky Gábornál a prosztatarák egy igen agresszív fajtáját fedezték fel. A 74 éves színész akkor már egy műtéten is túl volt, azonban a kemoterápiát először elutasította. Nemrég azonban kiderült, hogy áttéteket találtak nála, így mégis vállalta a kezelést.

„Kezdetben azt mondtam, hogy nem szeretném a kemót, de akkor még nem tudtam a PET CT-eredményét. Megkaptam CD-n – előbb, mint az orvos –, otthon megnéztem és a vak is látja, hogy komoly áttétek vannak” – mondta el a Fókusznak.

Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész
Reviczky Gábor színművész, miután átvette az életműdíjat. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A kezelés felén már túl van

Mint kiderült, bár a férfi jól érezte magát, a szervezetében több helyen is áttét alakult ki: három bordájában, egy gerinccsigolyájánál kezdeténél és a nyaki mirigyénél. Ennek hatására végül mégis belevágott a kemoterápiába. A hat injekcióból hármat már megkapott, ezeket otthon adta be magának.

Elmondása szerint a körülményekhez képest jól van, két kezelés között is folyamatosan gyakorol. A Fókusznak azt mondta, az embernek nem szabad alárendelnie magát a betegségnek és beletörődnie az állapotába, mert akkor nem fog tudni meggyógyulni.

Gyilkos tévhitek a kemoterápiáról
A kemoterápiával kapcsolatban rengeteg félreértelmezett adat, elrettentő történet, mondvacsinált kutatás kering a neten. Ezek közül oszlatunk el néhányat onkológus, kutatóorvos és gyógyszerész szakértő segítségével.

Nem fél a betegségétől

A színművész saját bevallása szerint egyébként sosem ijedt meg a betegségétől. A diagnózis viszont megdöbbentette, mert eddigi életében szinte alig járt orvosnál, kórházat pedig csak a filmforgatásai kapcsán látott belülről.

Reviczky továbbra is optimista és bizakodó. „Ha az ember a legsúlyosabb állapotba kerül, ha nem használ a kemó, még így is vannak utak” – vélekedett.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +16 °C

Erőteljes lesz a felhőképződés, dél felől észak, északkelet felé haladó zivatarokra számíthatunk, melyeket elsősorban felhőszakadás, valamint jégeső kísérhet. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. Napközben melegfronti hatás okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra