Ötfajta prosztatarákot azonosítottak

Brit kutatók a prosztatarák öt különböző típusát azonosították: mindegyiknek más genetikai profilja van, más a kiújulási gyakorisága és a viselkedése.

A felfedezést tevő cambridge-i Addenbrooke’s Hospital kutatói a típusokat macskafélékhez hasonlították. A kutatást vezető Prof. Malcolm Mason - aki egyben a Cancer Research UK brit rákkutató intézet szakértője - megjegyezte: egyes ráktípusok olyanok, mint a házimacskák: lassan nőnek és kevés problémát okoznak, mások pedig olyanok, mint a tigris: gyorsan növekszenek és igen agresszívan viselkednek.

Ez a felfedezés azért számít igen értékesnek, mert egészen eddig nem lehetett tudni, hogy mely prosztataráktípusra kell a leggyorsabban intenzív kezelést adni.

Öt különböző prosztataráktípust azonosítottak

Angliában a férfiak körében a tumorok jellegzetességei, viselkedése is.

Prosztatarák tünetei és kezelése A prosztata (dülmirigy) karcinómája a férfiak leggyakoribb tumoros betegsége. Idejében, azaz még a tünetek megmutatkozása előtt felfedezve jól gyógyítható, ezért nagy jelentősége van a szűrővizsgálatoknak. A daganatos megbetegedés szövettanilag leggyakrabban adenocarcinoma. A folytatásért kattintson! Lamb elmondása szerint a jövőben eredményeiket egy nagyobb kutatás során fogják megerősíteni és kibővíteni, illetve az egyes prosztataráktípusok molekuláris felépítését és mechanizmusait még jobban górcső alá venni. Ezzel párhuzamosan ki kell dolgozni azt a kezelési módszertant is, amelyet rutinszerűen alkalmaznának a rendelőkben és kórházakban.

Forrás: BBC.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)