Mézzel harcolnak a bőrfekélyes járvány ellen

A kis afrikai szigetország, Sao Tomé és Príncipe hatóságai bejelentették, hogy az antibiotikumok mellett mézzel veszik fel a harcot egy ismeretlen eredetű bőrfekélyes járvány ellen, amelyben tavaly október óta 1421-en betegedtek meg.

A méz segít begyógyítani a sebeket és elszigetelni a kórokozókat - mutatott rá sajtóközleményében az egészségügyi szolgálat igazgatója, Marie Tomé Palmer.

méz
A méz hatékony gyógyszer. Szigetel, hidratál és antibiotikumokat tartalmaz

Tavaly október és 2017. március 9. között 1421-en kapták el a rejtélyes bőrbetegséget a 200 ezer lakosú szigetországban, és az esetek száma egyre nő. A hatalmas nyílt sebekkel járó betegség elsősorban az alsó végtagokat támadja meg, szövetelhalást okozva. Az esetek többsége gyógyítható.

Marie Tomé Palmer szerint a méz mellett jelenleg legalább két, de inkább három antibiotikum alkalmazását javasolják. Elmondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy multidiszciplináris csoportja a terepen vizsgálódik, hogy megállapítsa a betegség eredetét és a legjobb gyógymódot.

Afekélylényege a szövetek felszínének elhalása, mely szövethiányt hoz létre az érintett területen. A fekélyek nagyon nehezen gyógyulnak, és ha mégis begyógyulnak, hamar kiújulnak. A lábszárfekély az életkilátásokat és életminőséget rontó állapot, mely az egész szervezet számára súlyos fertőzésforrást jelent. Részletek!

Bár egyre több turista keresi fel, Sao Tomé és Príncipe igen szegény ország. A lakosok nagyrészt a halászatból és a földművelésből élnek, de 90 százalékban nemzetközi segélyekre van utalva.

Forrás: MTI

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: