Hogyan kezelhető az érzékeny bőr?

A bőrünk fő feladata a védelem. Azonban előfordul, hogy érzékenyen reagál a külső behatásokra. Mit tehetünk ez ellen?

Az egészséges bőr óvja a szervezetet a környezet káros hatásaitól. Természetes védőrétege, megakadályozza, hogy baktériumok, vagy más ártalmas anyagok jussanak a bőrbe, valamint korlátozza a vízveszteséget, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy bőrünk hidratált maradjon, megőrizze rugalmasságát, feszességét. Ám az éghajlat, a hőmérséklet-ingadozások, a káros napsugarak, de a stressz, és bizonyos gyógyszerek is gyengíthetik ezt a természetes, védelmi funkciót, sérülhet a bőr szerkezete, károsodhat a működése, érzékennyé, irritálttá válhat.

A sérülékeny bőr jellemzője a száraz, feszülő, égő érzés, ami piros foltokkal, akár hámlással, viszketéssel is társulhat, gyulladásokkal is járhat. E kellemetlen tünetek gyakran az arcon, testen és fejbőrön is megjelenhetnek rossz közérzetet okozva, ezért feltétlenül ajánlott az érzékeny bőr ápolására alkalmas termékeket választani.

Ha érzékeny a bőrünk, igyekezzünk természetes arcápolókat választani
Ha érzékeny a bőrünk, igyekezzünk természetes arcápolókat választani

Az európai nők 75 százaléka gondolja úgy, hogy érzékeny a bőre

Kültakarónk a kor előrehaladtával változik, általában érzékenyebbé válik, ezért a bőrt célszerű olyan természetes összetételű kozmetikumokkal kezelni, amelyek erősítik védőfunkcióját, megőrzik nedvességtartalmát. Az érzékeny bőr könnyen vízhiányossá válik, az ebből eredő szárazság pedig fokozódik.

A megfelelő bőrápolás első lépése a kíméletes arctisztítás, ami az érzékeny bőr esetén még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen csak így távolíthatók el a bőrt irritáló anyagok.

Nem csupán a különböző kemikáliák, de bizonyosgyógynövényekis okozhatnak allergiás reakciót, ezért mindenképpen érdemes ügyelni a kozmetikumok összetételére. Az alkohol tartalmú készítmények kerülendők az érzékenybőrűek számára, csakúgy, mint a hagyományos szappan, ami erősen károsíthatja a bőrfelszínt. Az ilyen jellegű termékek megbontják a lipidréteget, szárítják és irritálják a bőrt így felborítják annak természetes egyensúlyát és fokozzák szenzitivitását.

Érdemes olyan természetes, aktív összetevőjű arctisztítókat választani, amelyek szappan -és, illatanyag mentesek, bőrgyógyászatilag teszteltek, így kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket.

Mind a habzó arctisztítók, mind pedig a leöblítést nem igénylő micellás arclemosók kiváló alternatívát nyújtanak, hatékonyan és kíméletesen tisztítják a kényes bőrfelületeket. E készítmények kitűnően tolerálhatók a szemkörnyéki kényes területeken is, nem tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat, hipoallergének, aktív hatóanyagaik kombinációjával növelik az érzékeny bőr toleranciaküszöbét. A gyengéd tisztítás mellett segítenek a bőr biológiai funkcióinak megőrzésében is. Nyugtató és lipidpótló aktív összetevőinek köszönhetően gyorsan csillapítják a bőrirritációt.

Azok számára, akik a lemosást nem igénylő arctisztító termékeket kedvelik a korszerű micellaoldatok nyújtanak megoldást. A micellákat tartalmazó arc-és sminklemosó oldat azonnali frissességet nyújt, nyugtatja az érzékeny és irritációra hajlamos bőrt. A micellák gömb alakú molekulák halmaza, amelyek hatásmechanizmusuknak köszönhetően remekül távolítják el a bőrfelszínén található szennyeződéseket a lipidréteg megbontása nélkül. Az ilyen típusú arctisztítók, sminklemosók kiválóak a zsíros szennyeződésekkel szemben. Bőrbarát kozmetikumok, nem tartalmaznak irritáló, szárító hatású felületaktív anyagokat.

Természetesen a teljesen hasonló felépítés mellett elmondható, hogy nincs két ember egyforma bőrrel. Kinek szárazabb, kinek barnább, kinek ráncosabb, nem csak a kora miatt. A különböző bőrtípusokat eltérő öregedés is jellemzi. Mit kell tudni a különböző bőrtípusokról?

A tisztítás után elengedhetetlen a megfelelő hidratálás, ami visszaállítja a bőr természetes egyensúlyát. A lemosást nem igénylő arctisztítók használata után érdemes várni, míg a lemosó elpárolog az arcbőrről, mivel víztartalma felpuhítja a hámréteget így megkönnyíti a krém bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. A hidratáló bőrápolók visszaadják a bőr természetes nedvességtartalmát, erősítik a bőr védelmi funkcióját, óvják a káros környezeti hatásoktól.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)