A legjobb házi módszerek kirepedezett sarkakra

A legtöbb ember konyhája tele van hasznos alapanyagokkal, amelyekkel nagyszerűen eltávolíthatóak a sarkon, illetve lábfejen jelentkező bőrkeményedések.

Szájöblítő és ecet

Készítsünk keveréket egy csésze szájöblítőből, egy csésze fehér ecetből és két csésze vízből. Áztassuk a keverékbe a lábunkat 15 percig, majd a megkeményedett részeket óvatosan dörzsöljük át habkővel. Utána öblítsük le a lábunkat, töröljük szárazra, majd krémezzük be. Mindennap megismételhetjük, amíg nem javul a probléma. A szájvízben lévő alkohol fertőtlenít, az ecet enyhe savai pedig segítenek fellazítani az elhalt hámréteget.

Rizsliszt, méz és ecet

Készítsünk bőrradírt 3 csésze rizslisztből, egy evőkanál mézből és néhány csepp almaecetből . Áztassuk a lábunkat langyos vízben tíz percig, majd gyengéden dörzsöljük át a bőrradírral. Hetente két-három alkalommal érdemes ismételni a kezelést. A rizsliszt hámlaszt, a méz fertőtlenít, az ecet pedig felpuhítja az elhalt bőrt.

Ezek a legjobb házi módszerek kirepedezett sarkakra
A drága sarokkencék helyett érdemes körbenézni a kamra polcán

Banán

Két érett banánt törjünk pasztává, majd vastagon kenjük be vele a teljes lábfejünket. Hagyjuk rajta húsz percen át, majd öblítsük le alaposan. Ezt is akár mindennap megismételhetjük. A banán természetes anyagai hidratálják a bőrt, a benne lévő vitaminok pedig növelik a hámréteg rugalmasságát.

Méz

Egy csésze mézet adjunk egy lavór meleg vízhez, majd ebben áztassuk a lábunkat húsz percig. Utána gyengéden dörzsöljük át a megkeményedett részeket habkővel, öblítsük le a lábat, majd alaposan krémezzük be. A méz segít a külső hámréteg hidratálásában és puhításában.

Növényi olaj

Alaposan mossuk meg a lábunkat, töröljük szárazra, majd vastagon kenjük be növényi olajjal . Ezután húzzunk rá egy vastag, puha zoknit. Legjobb, ha a műveletet este végezzük, és utána lefekszünk aludni. A növényi olajok könnyen beszívódnak a bőrbe, vitamintartalmuk pedig táplálja a bőrt és serkenti az új bőrsejtek termelődését.

Forrás: birghtside.me

)
Emlékeztető oltások (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: