Soha ne igyon alkoholt két egymás utáni napon

Rákot, szívbetegségeket és májcirrózist okozhat, ha valaki két egymás utáni napon alkoholt fogyaszt.

Az Independent brit lap értesülései szerint az egészséges életmódot népszerűsítő Public Health England (PHE) nevű szervezet 92 oldalas tanulmányában az "egy nap ivás, egy nap pihenés" módszerét javasolják.

Az anyag szerint a rendszeres alkoholfogyasztás - még alacsony mennyiség esetében is - súlyos komplikációkhoz vezethet hosszú távon. "A napi alkoholfogyasztás az egyik fő tényező számos betegség kialakulásának megnövekedett kockázata mögött" - írja a tanulmány, amelynek szerzői egyszerű és könnyen betartható szabályok követését javasolják mindenkinek. Ilyen például az is, hogy két egymást követő napon ne fogyasszunk alkoholt.

A magyar tisztifőorvosnak megfelelő brit tisztségviselő, a Chief Medical Officer hivatalának állásfoglalása szerint legrosszabb esetben is legalább két olyan napnak kell lennie a héten, amikor nem veszünk magunkhoz szeszesitalt. Természetesen, ha ez lehet több, heti 3-4 nap akár, annál jobb.

Ne igyon alkoholt két egymás utáni napon! (Fotó: Europress)

A PHE javaslatait egyébként számos politikus és egészségügyi szakember kritizálta. "Minden második nap absztinensnek lenni nem olyan gyakorlat, amit az orvosok ajánlanának a fogja meggyőzni az alkoholistákat, hogy visszavegyenek a tempóból."

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: