Kiderült, ezért vágyunk a gyorsételekre

Nemcsak az akaraterő múlik, hogy képesek vagyunk-e betartani a diétát - derítették ki amerikai tudósok, akik szerint a bélflóra részét képező baktériumok befolyásolni tudják, milyen ételeket kívánunk.

A szakemberek szerint a bélbaktériumok olyan jelzéseket bocsájtanak ki, melyek arra buzdítják a szervezetünket a bolygóidegen keresztül, hogy bizonyos típusú ételek után sóvárogjunk - ezek az ételek pedig nagy mennyiségben tartalmaznak olyan tápanyagokat (cukrot és zsírt), melyek a bélbaktériumok ideális táplálékát biztosítják.

A bélflóra elengedhetetlen (többek között) az egészséges emésztéshez és az immunrendszer megfelelő működéséhez - azonban a babák bélbaktériumok nélkül jönnek a világra. Hogyan szerezzük meg jótékony baktériumainkat és hogyan alakul ki a bélflóránk? Olvassa el a folytatásban ! Dr. Carlo Maley, a kutatás egyik szerzője egyenesen "manipulatívnak" nevezte a bélbaktériumokat. "A bélrendszerünkben több milliárd olyan baktérium él, melyek kedvence a zsír, illetve a cukor. Tehát olyan ételek kívánnak, amelyek ezekben nagy mennyiségben megvannak. A gyorséttermi ételek tökéletesen megfelelnek erre a célra" - mondta.

Dr.Maley szerint ez azonban előnyünkre is válhat: ha képesek vagyunk befolyásolni a bélflóra összetételét a diétánk segítségével, azzal bizonyos betegségek megelőzhetővé vagy gyógyíthatóvá válhatnak.

"A diétánk átalakítása után nagyon rövid időn, akár napokon belül megfigyelhető a bélflóra összetételének változása. Mivel a bélflóra szorosan összefügg az immunrendszer, az endokrin rendszer és az idegrendszer működésével is, a változás ezekre is kihat" - magyarázta dr. Maley. "Így befolyásolhatjuk az egészségünket, de a hangulatunkat is."

Amikor a test hamburgert kíván

A szakemberek most arra keresik a választ, a daganatos betegségek közötti kapcsolat feltárása.

A kutatási eredményekről szóló tanulmány a című szaklapban jelent meg.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: