Hőhullám, aminek semmi köze a klimaxhoz

A hőhullámok általában hirtelen kezdődnek és meglehetősen kellemetlenek - a forróságérzet mellett a szívverés felgyorsul, a bőr pedig kipirul, és erőteljes izzadás kíséri. Bár leggyakrabban a menopauza előtt/alatt álló nőket érinti, valójában bármelyik nemmel megeshet szinte bármilyen életkorban, a legkülönfélébb okok miatt.

Gyógyszerek

Az esetleges hőhullámok számos gyógyszer leírásában szerepelnek mellékhatásként - bizonyos ópiátok, antidepresszánsok és csontritkulás elleni készítmények szedésénél is felléphetnek. Ha ilyesmit tapasztalunk nem sokkal azután, hogy valamilyen új gyógyszert kezdtünk el szedni, jelezzük az orvosunknak, hogy felírhasson helyette valami mást. Az is megeshet, hogy a tünetek maguktól megszűnnek, ha a szervezetünk hozzászokik a szerhez.

A hőhullámok általában hirtelen kezdődnek és meglehetősen kellemetlenek
A hőhullámok általában hirtelen kezdődnek és meglehetősen kellemetlenek

Hízás

Ha súlyt szedünk fel , az változásokat idézhet elő az anyagcserénkben, ennek következtében pedig hőhullámaink lehetnek. Ilyenkor a diéta és a sport jelentheti a megoldást - ha sikerül leadnunk a plusz kilókat, akkor a kellemetlen, hirtelen jelentkező forróságérzet is jó eséllyel megszűnik. Ezt egyébként több kutatás is igazolta.

Ételallergia vagy -érzékenység

Ha nagyon fűszeres, csípős ételeket eszünk, attól is lehetnek hőhullámaink, ez köztudott, de ilyesmit okozhat az is, ha esetleg allergiásak vagy érzékenyek vagyunk valamilyen ételre. Az alkohol és a kávé kiválthat hőhullámot, de ezenfelül számtalan más étel vagy ital is - figyeljük a testünk jelzéseit, és ha azt tapasztaljuk, hogy rendszeresen ugyanannak az ételnek vagy italnak a fogyasztása után lesz elviselhetetlenül melegünk, jelezzük ezt az orvosunknak.

Szorongás

Stressz, pánikbetegség , folyamatos aggódás, érzelmi feszültség - mindez járhat megemelkedett vérnyomással, szapora szívveréssel és akár hőhullámokkal is. Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni, mert valószínűleg a szorongás olyan méretű, hogy már kezelésre szorul.

A szorongás nagyon komoly neurobiológiai állapot, amely számos funkciózavarhoz vezethet. A szorongás olyan készenléti állapotban tartja szervezetünket, ami hosszú távon legyengíti immunrendszerünket. Nézze meg, milyen súlyos következményei lehetnek a tartós szorongásnak!

Túl magas hőmérséklet a hálószobában

Alvás közben az testhőnk általában megemelkedik - ha éjszakánként arra ébredünk, hogy túlhevültek és izzadtak vagyunk, annak a túl meleg vagy túl sok takaró, a túl erős fűtés vagy a túl meleg hálóruházat is lehet az oka. Ilyenkor egyszerűen szellőztessünk, vegyük lejjebb a fűtést vagy vegyük le a pizsamánkat.

Forrás: prevention.com

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: