A zsibbadást így szüntethetjük meg

Az emberi test csodálatos "szerkezet", amely felett nagyobb a kontrollunk, mint gondolnánk. Mára már olyan sokat tudunk a szervezetünkről, hogy számos fizikai reakciónkat képesek vagyunk kontroll alatt tartani - olyanokat is, amelyekről tán nem hinnénk.

Ujjszopás

Nem véletlen például, hogy a kisbabák ujjszopással nyugtatják, altatják magukat - ez a szokás felnőttkorban is működik. Ha stresszesek vagyunk, szorongunk valamilyen fontos feladat vagy vizsga előtt, akkor egyszerűen elkezdjük szopni a hüvelykujjunkat. Ennek hatására ebben a testrészben lelassul a pulzus, emellett stimuláljuk a bolygóideget is, amitől szintén lassul a szívverés, és nyugodtabb lelkiállapotba kerülünk.

Meglepő, de ezeket a fizikai reakciókat kontroll alatt tudjuk tartani
A hüvelykujj szopása oldja a feszültséget

Zsibbadás megszüntetése

A kezek, ujjak zsibbadását megszüntetni sem olyan nehéz, mint hinnénk. Sokan ilyenkor mozgatni, dörzsölni kezdik az ujjakat, de ennél gyorsabb, és hatékonyabb módszer néhány fejkörzés. Ilyenkor a nyak körüli izmok felmelegszenek, az itt futó idegeken lévő nyomás pedig enyhül - a legtöbb esetben ugyanis utóbbi okozza a zsibbadást. Ha a torkunkban érzünk kellemetlen, kaparó, bizsergető érzést, amelyen sem a köhögés, sem a vízivás nem segít, akkor a fülünk tájékán kell keresni a megoldást. A kellemetlen bizsergést gyakran izomgörcs okozza, amelyet a fülek, illetve a fülek tájékának masszírozásával szüntethetünk meg, mivel ennek hatására ellazulnak a torokban az izmok.

Köhögés injekció előtt?

Nemcsak a gyerekek, hanem sok felnőtt is fél az injekcióktól, illetve az ilyenkor jelentkező fájdalomtól. Erre is van egy egyszerű trükk: köhögjünk párat, miközben beadják az injekciót (persze szóljunk előtte az orvosnak is). Ilyenkor figyelmünk egyszerűen elterelődik a fájdalomról a köhögésre, miközben enyhén megnöveljük az artériás nyomást - szimpla, de hatékony trükk, amely valóban működik.

Az orrdugulás megszüntetése

Az orrdugulás megszüntetéséhez sem kell mindig feltétlenül orrcsepp. Ilyenkor próbáljuk ki, hogy két ujjal nyomást gyakorlunk a két szemöldökünk közötti területre, miközben nyelvünket a szájpadlásunkhoz nyomjuk. Nagyjából 20 másodperc után érezni fogjuk a hatást, a trükköt pedig annyiszor ismételjük, ahányszor csak akarjuk.

Ha nem tudunk azonnal mosdóba menni

Ha úgy érezzük, hogy sürgősen vizelnünk kell, akkor ez nagyon kellemetlen tud lenni. Csakhogy sokkal tovább bírjuk, mint gondolnánk. Ha valami miatt nincs mód rá, hogy azonnal vécére menjünk, kezdjük rövid ideig masszírozni, vakargatni a vádlinkat - így ellazulunk, és képesek leszünk kicsit tovább visszatartani a vizeletünket. Szomorú hír, hogy ez a módszer - nem tudni, miért - csak nők esetében működik.

Forrás: brightside.me

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)