Ezek a dolgok Alzheimer-kórhoz vezethetnek

Régóta ismert, hogy ha az agyban bizonyos toxikus fehérjék rakódnak le, az Alzheimer-kórt okozhat. Az viszont még további utánajárást igényel, hogy mi okozza ezeknek a fehérjéknek a felhalmozódását. A betegséggel kapcsolatban folyamatosan zajlanak a kutatások, és egyre többet tudunk arról, mi minden növelheti a kialakulásának rizikóját.

Szorongásoldók szedése

Bizonyos gyógyszerek, amelyeket leginkább álmatlanság, illetve szorongás kezelésére használnak, hosszú távon szedve megnövelhetik az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha valakinek olyan jellegű lelki, mentális zavarai, alvásgondjai vannak, amelyek tartósan ilyen jellegű gyógyszeres kezelést igényelnek, az mindenképpen válasszon valamilyen kiegészítő kezelést is - meditációt, terápiát.

Kedélybetegség esetén nem kell feltétlenül azonnal tablettákat szednünk. Számos kíméletesebb, természetes módszer van, amivel javíthatunk a hangulatunkon anélkül, hogy mesterséges vegyi anyagokat juttatnánk a szervezetünkbe. Részletekért kattintson !

Többszörös fejsérülés

Azoknak, akiknek életük folyamán többször is volt fejsérülésük, agyrázkódásuk , szintén azok közé tartoznak, akiknek nagyobb az esélye arra, hogy Alzheimer-kórosak legyenek. A legtöbben az ilyen esetekben gond nélkül felépülnek, de vannak olyanok is, akiknél a sérült szövetek gyulladása krónikussá válik. Ilyenkor pedig megnő az esély a káros fehérjék lerakódására is.

Meglepő dolgok vezethetnek az Alzheimer-kór kialakulásához
Meglepő dolgok vezethetnek az Alzheimer-kór kialakulásához

Rendszeres alváshiány

Ha valaki tartósan, akár éveken át nem alszik eleget, annak az fizikai és mentális egészsége is számos fronton meg fogja ezt sínyleni. Gondok lehetnek a teljesítményével, a nemi életével, a súlyával, a vérnyomásával, a szívével - és arra is megnő az esélye, hogy Alzheimer-kórja legyen. Az Alzheimeresek körében szintén gyakoriak az alvászavarok, de azt még vizsgálják, hogy tünet, vagy inkább kiváltó ok. Az mindenesetre biztos, hogy a krónikus alváshiány a testet és az agyat is nagy fokú stressznek teszi ki, és azt is gátolja, hogy az agyból kiürülhessenek a toxikus anyagok, hiszen ez általában alvás közben történik.

Magány

Több kutatás is talált már összefüggést a demencia és a szociális inaktivitás között. Azoknál a felnőtteknél, akik sokat vannak egyedül, és nem élnek társasági életet, több, mint másfélszer nagyobb a súlyos szellemi leépülés, illetve az Alzheimer-kór kialakulásának esélye.

Forrás: rodalesorganiclife.com

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +1, +7 °C

Változóan, többször erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor is lehet. Élénk északnyugati, nyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Hétfőn kettősfront hat a szervezetre. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, emellett gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a rosszullétek. Többen alvászavarokkal küzdhetnek, napközben pedig az energiátlanság és az ingerlékenység lehet jellemző. A hőérzet és a komfortérzet is csökken kissé. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: