Korán kezdődött a pollenszezon

Megkezdődött az idei pollenszezon - jelentette be a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.

A hirtelen jött enyhülés hatására a múlt héten országszerte megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje. Koncentrációjuk a hétvégén már többfelé az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérte, de a mogyoró pollenterhelése helyenként már magas is volt.

pollenszezon, allergia, pollenszórás, pollenkoncentráció, pollenallergia, virágzás, enyhe idő, mogyoró, éger, ciprusfélék, tiszafafélék
pollenszezon, allergia, pollenszórás, pollenkoncentráció, pollenallergia, virágzás, enyhe idő, mogyoró, éger, ciprusfélék, tiszafafélék

Készüljön fel, ha allergiás

5 jó tanács pollenallergiásoknak - kattintson ide!

A Nemzeti Népegészségügy Központ javasolja, hogy a mogyoró, az éger, vagy a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások már most készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

A következő napokban, a visszatérő hűvösebb idő hatására átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés és jellemzően az alacsony-közepes tartományban marad. A mogyoró pollenkoncentrációja azonban továbbra is elérheti a tüneteket okozó szintet.

Tartós fagyra viszont az előrejelzések alapján nem számíthatunk, így az átmeneti csökkenés után várhatóan fokozatosan erősödni fog a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció