Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 13., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +6 °C

Maximum:
+3, +10 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős D

2-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt gyakran lesz erősen felhős az ég, de némi napsütés is lehet. Keleten eső, zápor előfordulhat, máshol számottevő csapadék nem várható. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a gomolyfelhőzet is többször megnövekszik, ezekből futó záporok alakulhatnak ki. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 0, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 10 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Pénteken nem érkezik újabb front, de a változékony, hideg idő több panaszt is okozhat. Reggel többen a kopásos eredetű ízületi panaszaik felerősödését tapasztalhatják, amik napközben is csak lassan, néhol pedig egyáltalán nem mérséklődnek. Nagy a megfázásveszély, vastag, réteges öltözet ajánlott, már elkél a sapka és a sál is. A bőr kiszáradása ellen ajánlott zsírdús krémeket használni. A szélre érzékenyek ingerlékenyek lehetnek, a szél a hőérzetet is csökkenti. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, december 14., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+4, +9 °C

Szél: élénk D

2-5
Napsütéses
órák száma
Napos és felhős időszakok váltakoznak, változékony időre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnapután, december 15., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+6, +11 °C

Szél: élénk D

3-4
Napsütéses
órák száma
Kezdetben még több lesz a napsütés, majd megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag