Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 24., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+14, +23 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős D

1-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt helyenként hosszabb-rövidebb időre felszakad a felhőzet, de lesznek borult tájak is. Szórványosan alakulnak ki záporok. Délután a változó mennyiségű napsütés mellett erős lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 23 fok között alakul. Késő este 11, 17 fok lesz. Szerdán már nem érvényesül fronthatás, de a párás, fülledt időben sokan tapasztalhanak vérnyomás-ingadozást, emellett gyakori lehet a fejfájás is. Többeknél nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet. Ingadozó a hő- és komfortérzet, a szanadtéri programok során változékonyságra kell készülni! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, április 25., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős DNY

9-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt változó mennyiségű fátyol-és gomolyfelhő lesz az égen, északkeleten még néhol előfordulhat záporeső. Délután sok napsütésre készülhetünk, a gyengén felhős és közepesen felhős területek egyaránt jelen lesznek. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, északkeleten és a Duna-Tisza közén egy-egy futó zápor kialakulhat. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön nem érkezik front. A napsütés jót tesz a hangulatnak és a közérzetnek. A csapadékos tájakon fülledté válik a levegő, az asztmások légszomjat, nehézlégzést és mellkasi fájdalmat tapasztalhatnak. Az erős szél fokozódó fejfájást eredményez. A melegedés hatására migrén és fáradékonyság jelentkezhet. A közlekedést az erős szél és zivatarok nehezítik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, április 26., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+25, +30 °C

Szél: erős D

8-13
Napsütéses
órák száma
Délelőtt sok napsütés vráható, csapadék nem lesz. Délután a több órás napsütés mellett megnövekszk és megvastagszik a felhőzet.Az esti órákig jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a Dunántúlon helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag