Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 12., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
+1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

1-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt szakadozik, csökken a felhőzet. Néhol hózápor előfordulhat, de a legtöbb helyen nem várható csapadék. Délután tovább csökken a felhőzet, a változékony időben napos és felhős időszakok is előfordulnak. Számottevő csapadék nem várató. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Késő este -3, 2 fok lesz. Szerdán kettősfront hat a szervezetre, a nap első felében lehetnek intenzívebbek a panaszok. A vérnyomásproblémák és a keringési zavarok erősödésére lehet számítani, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. A nap első felében inkább a görcsös, délután nyugaton már a gyulladásos panaszok kerülnek előtérbe, ekkor csökken a koncentrálóképesség is. Az érzett hőmérséklet pár fokkal a mért értékek alatt alakul. A napsütés délután javíthat némit a hangulaton, közérzeten, de még ekkor is nagy lesz a megfázásveszély. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, december 13., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
0, +5 °C

Szél: mérsékelt ÉNY

2-5
Napsütéses
órák száma
A napos időszakok mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Holnapután, december 14., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: mérsékelt K

0-2
Napsütéses
órák száma
Délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, de estig nem várható számottevő csapadék. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag