Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 16., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-12, -7 °C

Maximum:
-5, +1 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

2-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt változóan felhős lesz az ég, keleten lesz kevesebb a felhő. Csapadék nem várható. Délután folytatódik a változóan felhős idő, csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -12, -7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -5, 1 fok között alakul. Késő este -7, -2 fok lesz. Szombaton fronthatás nem érvényesül, de a fagyos idő sok panaszt okozhat. Erős ízületi bántalmak jelentkezhetnek, rendkívül alacsony a hő- és komfortérzet. Nagy a megfázásveszély. A szeles tájakon fejfájást tapasztalhatnak az arra hajlamosak, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.
A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika

Holnap, január 17., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -3 °C

Maximum:
-5, 0 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉNY

1-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet. Egyre inkább keleten fordul elő kisebb havazás, hózápor. Délután tovább csökken a felhőzet, közepesen felhős lesz az ég. Csak kis eséllyel alakulhat ki jelentéktelen hózápor. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -9, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -5, 0 fok között alakul. Késő este -8, -3 fok lesz. Vasárnap frontmentes marad az idő, továbbra is a fagyok miatt jelentkezhetnek panaszok. Izom- és hasi görcsök, illetve fejfájás is felléphet. Nagy a megfázásveszély, a szabadban alacsony a hő- és komfortérzet. Az arra hajlamosaknál keringési panaszok jelentkezhetnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnapután, január 18., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-11, -6 °C

Maximum:
-5, 0 °C

Szél: mérsékelt DNY

2-4
Napsütéses
órák száma
Délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután tovább növekszik a felhőzet, futó hózápor, hószállingózás kialakulhat. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -11, -6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -5, 0 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag