Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 7., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk DNY

10-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt derült lesz az ég, csapadék nem várható. Délután szikrázó napsütésre van kilátás, csapadék sem alakul ki. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Vasárnap nem érkezik front. A hideg reggelen sokaknál ízületi panaszok léphentek fel, délelőtt pedig vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak az arra hajlamosak. Egyeseknél fejfájás is jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, a tiszta időben javasolt minél több időt a szabad levegőn tölteni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, március 8., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+5, +10 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk ÉNY

7-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen, emellett sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. Délután a napsütést időnként fátyolfelhők és gomolyfelhők is zavarhatják, de csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Hétfőn nem érvényesül fronthatás. Kezdetben keringési panaszokat tapasztalhatnak az arra hajlamosak, emellett főleg reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, és a teljesítőképesség is javul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 9., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+4, +9 °C

Szél: élénk ÉK

6-7
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nem várható. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag