+10° - +30°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 9., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+24, +30 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk NY

10-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt északon több lesz a felhő, máshol gyengén felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell készülni. Délután az időnként megnövekvő gomolyfelhők mellett sok napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 30 fok között alakul. Késő este 18, 24 fok lesz. Csütörtökön frontmentes időre van kilátás, de a melegedésre fokozottan érzékenyek körében fáradékonyság jelentkezhet, egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. Növekszik a migrénhajlam. A hőérzet pár fokkal a mért értékek felett alakul. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 10., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk D

14-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt alig lesz felhő az égen, gyorsan melegszik az idő. Csapadékra nem kell készülni. Délután igazi kánikula várható szinte zavartalan napsütéssel. Csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 20, 27 fok lesz. Pénteken nem érkezik front. A hőség miatt sokan tapasztalhatnak vérnyomáspanaszokat és fejfájást is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, ajánlott a legmelegebb órákat árnyékos helyen tölteni. Fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, július 11., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+24, +29 °C

Szél: erős ÉNY

4-11
Napsütéses
órák száma
Hidegfront érkezik fölénk, amelynek hatására megnövekszik a gomolyfelhőzet és egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag