Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 25., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk DK

4-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet zápor, zivatar. Délután a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, a megnövekvő gomolyfelhőkből többfelé számítani kell csapadékra. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Vasárnap nem érkezik front. A változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok léphetnek fel. Zivatarok idején erősen fülledté válik a levegő, többeknél jelentkezhetnek légszomj és nehézlégzés. A levegő tovább melegszik, ez pedig fokozódó migrént okoz. A közlekedés során nedves útszakaszokra és csökkenő menetstabilitásra kell készülni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, augusztus 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+27, +33 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk DK

4-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé számítani kell záporra, zivatarra. Délután a pár órás napsütés mellett országszerte zivatarok okozhatnak változékony időt. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 33 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Hétfőn front nem érkezik, de folytatódik a csapadékos, változékony idő. Vérnyomás-ingadozás a légszomj nagyon gyakori panasz lesz, az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztetettek. A hő-és komfortérzet alacsony. A közlekedést zivatarok nehezítik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, augusztus 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+29, +34 °C

Szél: élénk DK

8-11
Napsütéses
órák száma
Többórás napsütés valószínű. A képződő gomolyfelhőkből elszórt jelleggel lehet zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon és északkeleten. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag