Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 18., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

0-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a hideg levegő érkezésének köszönhetően egyre nagyobb területen vált havazásra a csapadék, a déli tájakon eshet havas eső, eső. Délután a csapadék fokozatosan dél felé helyeződik át, ekkor már csak az ország déli tájain várható hószállingózás. Az északi területeken megszűnik a csapadékhullás és egyre inkább felszakadozik, csökken a felhőzet. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -5, 0 fok lesz. Pénteken északnyugat felől hidegfront éri el térségünket. Az arra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, többen tapasztalhatnak görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöt. Megnő az infarktus kialakulásának kockázata, az idősek és krónikus betegek körében vérnyomás-ingadozás és rosszullét jelentkezhet. A havas tájakon csúszóssá válhat az útburkolat, az utakon fokozott figyelem javasolt! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, január 19., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
-1, +4 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉK

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt növekszik, vastagszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem valószínű. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként hószállingózás is előfordulhat. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul. Késő este -4, 1 fok lesz. Szombaton nem érkezik front, a nyirkos idő okozza a legtöbb panaszt. Reggel az ízületi bántalmak fokozódására lehet számítani, a tünetek néhol egész nap jellemzőek lehetnek. Napközben többen lehangoltságot, rosszkedvet tapasztalhatnak, csökken a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, fontos a réteges, vastag öltözet. A hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények, emellett a légúti panaszok is egyre gyakoribbá válhatnak. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: 

Holnapután, január 20., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: mérsékelt D

0-1
Napsütéses
órák száma
Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható kisebb havazás. Délután általában marad az erősen felhős idő, de nyugat felől egyre többfelé megszűnik a havazás, keleten is egyre kevesebb helyen várható csapadék. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: 

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag