Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 25., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+20, +25 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk É

7-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a napsütés melletti időnkénti felhősödésből zápor kialakulhat. Délután a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, helyenként zápor várható. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Hétfőn frontmentes napban lesz részünk. A hajnal még mindig elég hűvös, a hidegre érzékenyeknél a kopásos izületi fájdalmak felerősödhetnek, majd napközben enyhülnek a panaszok. A napközbeni intenzív melegedés fejfájást, levertséget okozhat. Vigyázzunk az UV-sugárzás elérheti a déli órákban a nagyon erős fokozatot, gondoskodjunk a börünk védelméről és lehetőleg ne tartózkodjunk a napon 11 és 16 óra között. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 26., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +14 °C

Maximum:
+22, +26 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk É

7-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a napsütést időnként felhők zavarják, helyenként zápor előfordulhat. Délután a napsütés mellett megnövekednek a gomolyfelhők és elszórtan zápor, néhol zivatar alakulhat ki. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 8, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 26 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Kedden elkerülnek bennünket az időjárási frontok. A hűvös reggelt követő erőteljesebb melegedés miatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az időjárás kedvező a szabadtéri programokhoz, de estefelé már gyorsan hűl a levegő, ennek megfelelően öltözködjünk. A pollenterhelés a közepes-magas szintet éri el. Az UV-sugárzás a tiszta friss levegőben viszont elérheti a nagyon erős fokozatot! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 27., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +16 °C

Maximum:
+18, +25 °C

Szél: élénk É

0-5
Napsütéses
órák száma
Kelet felől egyre több felhő érkezik, keleten, délkeleten többfelé, másutt elszórtan várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 10, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 25 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag