Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 27., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+17, +22 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk É

6-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a napos időszakok mellett növekedni kezdenek a gomolyfelhők, egy-egy zápor is kialakulhat. Délután változékony, fülledt idő lesz. Napos időszakok is előfordulnak, de a gomolyfelhőkből zápor, kisebb eséllyel pedig zivatar is kialakulhat. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul. Késő este 12, 18 fok lesz. Szerdán front ugyan nem érkezik, de a melegedő, fülledt időben egyesek enyhébb fejfájást, illetve nehézlégzést is tapasztalhatnak. A szabadban változó komfortérzetre kell készülni, az arra érzékenyeknél pedig vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szabadtéri programok során az esernyőkre is szükség lehet! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, május 28., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+16, +22 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős É

4-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, de közben gomolyfelhők is képződnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Délután változékony, fülledt idő lesz. A hosszabb-röveidebb napos időszakok mellett záporok fordulhatnak elő, kisebb eséllyel zivatar is kialakulhat. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön markáns fronthatás nem érvényesül, de a változékony időben sokak komfortérzete romlik. Az arra hajlamosaknál fejfájás, légzőszervi panaszok és keringési rendellenességek léphetnek fel, többen vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a rosszullét és a nyugtalanság, csökken a teljesítőképesség. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 29., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+15, +20 °C

Szél: élénk É

3-6
Napsütéses
órák száma
Délelőtt lesznek naposabb tájak, de sokfelé erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várható zápor. Délután a fülledt időben ismét záporokra kell számítani, emelett zivatar sem zárható ki. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag