Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 4., kedd

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+24, +33 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős ÉNY

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt változóan felhős lesz az ég, a magasra törő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Délután több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet zápor, zivatar, helyenként heves zivatar. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 33 fok között alakul. Késő este 18, 24 fok lesz. Kedden egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat. A front által érintett tájakon hidegfront jellemző, a front előtti területeken melegfrontot jellemző tünetek jelentkezhetnek. Gyakori lesz a görcsös és migrénes fejfájás, emellett többknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás. A csapadékos tájakon fülledté válik a levegő, emiatt felerősödnek az asztmatikus panaszok. Az érintettek zivatarok idején lehetőség szerint húzódjanak zárt térbe és pihenjenek le. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, augusztus 5., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+23, +30 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős É

4-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső, zivatar. Délután folytatódik a felhős, országszerte csapadékos idő. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 30 fok között alakul. Késő este 19, 24 fok lesz. Szerdán továbbra is a hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat. Mind a hideg, mind a melegfrontra érzékenyek nehéz napra számíthatnak. A fennálló görcsös panaszok mellett fokozódnak a gyulladásos panaszok, a hirtelen lehűlés pedig keringési problémákat okoz. A változékony időben vérnyomás-ingadozás is felléphet. A közlekedés során kiemelten nagy a balesetveszély, az utakon erős oldalszélre és villámárvizekre kell készülni! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, augusztus 6., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+25, +30 °C

Szél: erős ÉK

8-10
Napsütéses
órák száma
Jelentős mennyiségű csapadék már nem várható, de a változóan felhős időben egy-egy zápor, illetve zivatar kialakulhat. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag