Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 21., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+22, +27 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős DNY

8-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, északnyugaton helyenként párás maradhat a levegő. Délután változóan fátyolfelhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front. Az átlagosnál közel 10 fokkal melegebb lesz, emiatt a melegfrontot jellemző tünetek erősödnek. Általános lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. Az erős szél fokozza a tüneteket, emellett ingerlékenység és szokatlan stressz is felléphet. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást okoz. A közlekedés során nagy a balesetveszély. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, október 22., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+15, +27 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt D

1-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén feloszlik a köd, kissé felhős lesz az ég. A Dunántúlon tartósan megmaradhat az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet, ezeken a tájakon ködszitáls is előfordulhat. Délután nagyrészt gyengén felhős lesz az ég, sok napsütésnek örülhetünk. Az északnyugati és nyugati területeken felhős, párás marad az idő. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden nem érkezik front térségünkbe. A reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel, de ezek a panaszok napközben mérséklődnek. A több órás napsütés jót tesz a hő-és komfortérzetnek, érdemes akár hosszabb időt a szabadban tölteni. A délelőtti gyors melegedés vérnyomás-ingadozást okozhat, a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a terhelést. A közlekedés során a pára és ködfoltok jelentik a fő veszélyt. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, október 23., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: mérsékelt DK

7-10
Napsütéses
órák száma
Az éjszaka képződött köd feloszlik, napközben gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Köd

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag