Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 23., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
-1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, a keleti és északkeleti tájakat leszámítva többfelé lehet csapadék. A Dunántúlon havazás, középen és délen havas eső, délkeleten eső is kialakulhat. Délután északkeleten vékonyodhat a felhőzet, másutt az erősen felhős égből további csapadékra lehet számítani. Nyugaton havazás, középen havas eső, délkeleten eső is várható. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 6 fok között alakul. Késő este -3, 3 fok lesz. Pénteken továbbra is kettősfront hatásával kell számolni. Napközben fokozatosan gyengül a fronthatás. A fejfájás, migrénes panaszok megmaradnak. Igen nehéz időszak ez a szívbetegséggel küszködőknek. A szeles időben feszültebbek, stresszesebbek, ingerültebbek lehetünk. Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, a szél, a csapadék tovább rontja a hőérzetünket, öltözzünk melegen, rétegesen! Az influenzajárvány még tart fogyasszunk sok vitamint és folyadékot! A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, február 24., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
-3, +3 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős É

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt általában gyengén felhős, derült lesz az ég, délen lehetnek felhősebb körzetek. Csapadék nem várható. Délután a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de legfelejebb csak egy-egy futó hózápor fordulhat elő néhol. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -3, 3 fok között alakul. Késő este -7, -2 fok lesz. Szombaton nem jön front, de erős hidegbetörés kezdődik, emiatt erős hidegfront jellegű hatásra kell készülni. Habár a napsütés javítja kissé a hangulatot, emellett sokak komfortérzete romlik. Az arra hajlamosaknál fejfájás, keringési rendellenességek léphetnek fel, többen vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Fokozódnak a görcsös panaszok, növekszik az infarktusveszély. A szeles tájakon ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet, a szél pedig több fokkal csökkenti a hőérzetet is. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnapután, február 25., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-15, -7 °C

Maximum:
-7, -2 °C

Szél: erős ÉK

6-8
Napsütéses
órák száma
Délelőtt északon, északkeleten alig zavarja felhő a napsütést, délen azonban változóan felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Délután továbbra is délen lesz több a felhő, errefelé változékony idő lesz jellemző, északon azonban sok napsütésre van kilátás. Csapadék nem lesz. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -15, -7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -7, -2 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag