Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, augusztus 21., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+30, +35 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk É

11-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt sok lesz a napsütés, kevés felhő jelenik meg az égen, csapadék nem várható. Délután a napsütést csak gomolyfelhők zavarják, néhol - elsősorban északkeleten - frissítheti a kánikulát zápor, zivatar. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul. Késő este 23, 28 fok lesz. Kedden is elkerülnek bennünket az időjárási frontok, folytatódik a kánikula. Nagy hőterhelés éri a szervezetünket. A kánikula már nemcsak a legyengült vagy idős szervezetet veszi igénybe, hanem a fiatal, egészséges embereket is. a legmelegebb órákban lehetőleg tartózkodjon hűvös, zárt helyen, a tűző napsütést pedig mindenképpen kerülje! Sok folyadékot veszít mindenki, pótlásáról ásványvízzel, gyümölcslevesekkel és lédús zöldségekkel, gyümölcsökkel gondoskodjon! A kávé kerülendő, az alkohol és az energiaitalok fogyasztása pedig tilos ebben a nagy melegben! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Holnap, augusztus 22., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt ÉK

6-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt délnyugaton közepesen felhős, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csapadék nem várható. Délután az északi területeken gyengén felhős, az ország déli részein erősen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 20, 25 fok lesz. Szerdán front nem érinti térségünket. A hőségben megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. Gyakori lehet a fejfájás és a megszokottnál fáradékonyabbak lehetünk. Az idősek és krónikus betegek vannak a legnagyobb veszélyben: ajánlott többet pihenni és kerülni a fizikailag megterhelő tevékenységet. Fennáll a hőguta és a kiszáradás veszélye, fokozottan figyelni kell a folyadékutánpótlásra! A közlekedesében a tűző nap és a hőség okozhatja a fő veszélyt, vezessünk óvatasobban és figyelmesebben! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, augusztus 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: élénk DK

5-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős lesz az ég, gyenge csapadék kialakulhat. Délután az ország nagy részén megnövekszik a felhőzet, helyenként beborul az ég, északkeleten zápor, zivatar okozhat csapadékot. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag