Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 2., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-9, -4 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉK

1-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt változóan felhős lesz az ég, a nyugaton tájakon lesz a legtöbb felhő az égen. Hószállingózás a felhős területeken kialakulhat. Délután a gyengén felhős és borult területek egyaránt jelen lesznek, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -9, -4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -6, -1 fok lesz. Szerdán nem érkezik front. A reggeli időszakban erősen elhűl a levegő, -7, -8 fok sem kizárt, emiatt tovább fokozódnak az ízületi panaszok. A légúti megbetegedések kockázata megnő, nem megfelelő öltözet esetén könnyű lesz megfázni. A tartósan fényszegény tájakon mentális panaszok is felléphetnek. A közlekedés során a havazás és a deres útszakaszok okozzák a fő veszélyt, téli gumiabroncs nélkül nem javasolt útnak indulni. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Holnap, december 3., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+2, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős K

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a Tiszántúli területek kivételével mindenhol esőre felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon várható csapadék: a nyugati területen havazás, másutt eső és ónos eső. Délután a Tiszántúli területek kivételével sokfelé várható eső, az Alpokalján és a Bakonyban havazás. Ónos esőre elvétve számíthatunk. A szél napközben eros keleti lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 8 fok között alakul. Késő este -1, 5 fok lesz. Csütörtökön egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, kettősfronti hatás érvényesül. A görcsös és gyulladásos panaszok egyaránt fokozódnak, a változékony időben vérnyomás-ingadozás léphet fel. A front helyenként ónos csapadékot is okoz, amelynek következtében nagy a balesetveszély, ezen a napon téli gumiabroncs nélkül veszélyes útnak indulni. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, december 4., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+7, +12 °C

Szél: erős DK

4-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt megszűnik a csapadék és többfelé felszakadozik a felhőzet. Délután változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag