Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 22., csütörtök

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+13, +20 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

1-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt északnyugat felől megnvekszik a felhőzet, egyre többfelé várható zápor, néhol zivatar. Délután erősen felhős időre van kilátás, záporok, zivatarok kialakulására kell készülni. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 20 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Csütörtökön hidegfronti hatás érvényesül. Sokan tapasztalhatnak fejfájás, valamint izom- és hasi görcsöket, romlik a hő- és a komfortérzet. A szabadtéri programok során az esernyőkre is szükség lesz. A vérnyomásproblémák felerősödésére is készülni kell. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, április 23., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +5 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

6-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután általában közepesen felhős lesz az ég, napos időszakokra is számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -2, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Pénteken nem érkezik front, de a szélre érzékenyek alvászavarokat, nyugtalanságot tapasztalhatnak. Az arra hajlamosaknál görcsös fejfájás léphet fel, ami egész nap jellemző lehet. A komfortérzet ingadozó, a szél pedig pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, április 24., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-3, +2 °C

Maximum:
+10, +15 °C

Szél: élénk ÉNY

10-13
Napsütéses
órák száma
A napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban -3, 2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag