+10° - +25°
Nincs front

Nem mondanak fel a traumatológusok

Egyelőre elállnak október 1-jei, azonnali hatályú tömeges felmondásuktól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

Ahogy korábban már a HáziPatika.com-on is olvashatták, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 traumatológusa rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére. Ezt azzal indokolták, hogy az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. A traumatológusok ezért ultimátumot adtak: a főorvosok, a rezidensek, a szakorvos-jelöltek, a szakorvosok és még osztályvezetők is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá.

traumatológia, baleseti ellátás, kórház, sürgősségi, baleseti sebész, kórházi ellátás, finanszírozás, ultimátum, felmondás
Ultimátumot adtak a traumatológusok. Fotó: iStock

Még nem mondanak fel

Az ügy friss fejleményei szerint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei egyelőre elállnak felmondásuktól. Az orvosok azzal indokolták a döntésüket, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára ígéretet tett arra, hogy a kormányzat az önkormányzati választás után dönt a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen elkészített tervezetről, és szeptember 1-jéig visszamenőleg korrigálja a finanszírozást. Az intézet orvosai tehát október 31-ig haladékot adnak a szükséges kormányzati intézkedésekre - tudatták.

Az egészségügyre ennyit kellene költeni - részletek itt!

Az orvosok bíznak abban, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezetet - az ígéreteknek megfelelően - a kormányzat kedvezően bírálja el. Ugyanakkor kiemelték azt is, hogy nyilatkozatuk és az orvosok eddigi tiltakozó tevékenysége politikailag teljesen független, kizárólag a magasszintű betegellátás biztonságát tartják szem előtt.


Az MTT pénteken azt közölte, hogy a társaság az Emmi-vel közösen kidolgozta a traumatológiai ellátás finanszírozásának módosítását. Tájékoztatásuk szerint ennek megvalósítására határozott ígéretet kaptak az egészségügyi tárcától.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső