Kirúgták az egyik legjobb szívsebészt

HáziPatika

Jót akart a betegének, mégis kirúgták a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának osztályvezető főorvosát, Dr. Székely Lászlót.

Elküldték az osztályvezető főorvost

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlónak - értesült a 24.hu.  Mint írják, az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosának nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, most azonban egy műtét miatt bocsátották el az intézetből.

Kirúgták az egyik legjobb szívsebészt, Dr. Székely László Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet szívsebészet kirúgás szívbillentyűműtét
Dr. Székely Lászlónak mennie kell az Kardiológiai Intézetből

Dr. Székely László egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött - hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt - plasztikai sebész segítségét kéri, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot - mesélte a lap informátora.

Állásásba került ez a döntés

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.


Távozásával az intézményben megszűnik a minimálinvazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. Lapinformáción szerint óriási a felháborodás nemcsak a Kardiológiai Intézetben, hanem az ügyről értesülő orvosok között is. Úgy tudni, a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész már beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.

2016-ban a Haszon Magazin összeállította a 100 legjobb magyar orvos listáját. Ezen előkelő helyen szerepelt Dr. Székely László is.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső