Ennyivel több bért kapnak az ápolók

Folytatódnak a béremelések és tovább fejlesztik a nővérszállók hálózatát is - közölte Csiki Zoltán, az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Ahogy már korábban is olvashatták a HáziPatika.com-on, idén is lesz béremelés az egészségügyben. Januártól 14 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére, és novemberben egy újabb 20 százalékos béremelés várható. A tervek szerint 2022-ben pedig még tovább növekednek a bérek.

nővérek, ápolók, kórházi ellátás, egészségügy, béremelés, egészségügyi szakdolgozók
Idén is nagy figyelmet kap az ápolók bérezése. Fotó: iStock

4 új nővérszálló is épül

A bérfejlesztésen túl 9 milliárd forint felhasználásával 16 nővérszállót is felújítanak és négy új épül az Európai Unió támogatásával. Emellett további nyolc szálló építéséről született döntés. Mindezek keretében csaknem 2500 szakdolgozó lakhatási feltételei javulnak.

Az orvoselvándorlást így állítanák meg - kattintson!

Szintén uniós támogatásból 16 ezer új ápolási eszközt szereztek be, illetve több mint egymilliárd forintnyi ösztöndíjat folyósítottak 3117, a középfokú egészségügyi szakképzésben résztvevő ápolójelölt részére. Az ápolói mesterképzést szolgálja a Mihalicza-ösztöndíjprogram, és elindult a felsőfokú alapképzést támogató ösztöndíjrendszer is - ismertette Csiki Zoltán.


A nővérek és szülésznők éve

Ez az év egyébként mérföldkő a szakdolgozók, illetve az ápolási szakma egésze számára. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ugyanis a nővérek és szülésznők évévé nyilvánította 2020-at. Ennek célja, hogy az ápolók és szülésznők világszerte nagyobb szerepet kapjanak az egészségpolitika alakításában, vezetői pozíciókba is toborozzák a nővéreket, valamint támogassák az ápolónők munkáját segítő kutatásokat is.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső