+11° - +28°
Nincs front

A tudatos beteg az egészségipar fejlődésének kulcsa

HáziPatika

A beteg gyógyulásához elengedhetetlen orvosával kialakult, közvetlen viszonya, de saját maga is rengeteget tehet a kezelés sikeréért - derült ki a CM Sales gyógyászati kommunikációs konferenciáján.

A tudatos beteg állt a CM Sales által megrendezett idei gyógyászati kommunikációs konferencia fókuszában. A Tájékozott döntéshozatal című konferencián résztvevő patikai, gyógyszergyártói és kutatói szegmenst képviselő szakemberek olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy mi ma a beteg szerepe saját gyógyulásának folyamatában, melyek az orvos-beteg kommunikáció követendő irányai, és hogyan szólíthatjuk meg a 21. századi tudatos, tájékozott fogyasztót.

Sajnos az orvos-beteg kommunikáció gyakran akadozik, a félreértések pedig komoly gondot is okozhatnak. De vajon miért nem tudunk kérdezni a rendelőkben, illetve hogyan tudjuk a legkönnyebben kifaggatni az orvost? Cikkünkben találja a választ!

Az informált beteg rövidebb ideig beteg

Informált, saját gyógyulásának folyamatában aktívan résztvevő, az orvossal és a gyógyászati szakemberekkel partneri viszonyban döntést hozó beteg - a szeptember közepén megrendezett találkozó minden előadója és a HáziPatika.com videóüzenetben megszólaló orvosszakértői is egyetértettek abban, hogy ilyen a jövő gyógyászatának főszereplője. Ahogy Dr. Pataki Vera gyógyszer-kommunikációs szakértő, a rendezvény moderátora köszöntőjében kiemelte, az eddig passzív szerepkört betöltő beteg újraértelmezéséhez és a fogyasztó és a gyógyszergyártó közti hatékony kommunikáció fenntartásához az egészségügy minden szektorában teljes paradigmaváltásra van szükség.

A tudatos beteg állt a CM Sales konferenciájának középpontjában
A tudatos beteg állt a CM Sales konferenciájának középpontjában

A bevezető prezentációban megfogalmazott célokhoz csatlakozott Bagi Bea és Szerencsés Dóra, az Inspira Research kutatói és Dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja is. Az előadók szerint - a patikában vizsgált vásárlások típusai és a gyógyszertárak felé támasztott megváltozott fogyasztói igények miatt - a patikusnak egyszerű kiszolgálóból újra segítő féllé kell válnia, interakciót és empatikus kommunikációt kezdeményezve a hozzá forduló vásárlókkal. Gellért Gabriella, a SANOFI senior brand managere (Nutritional Category Lead / Magne B6 & Pharmaton Vital) a MagneB6 sikertörténetén keresztül hangsúlyozta az edukáció és az integrált kommunikációs kampányok fontosságát: míg néhány évvel ezelőtt kevesen ismerték fel a stressz forrásaként a magnéziumhiányt, mára már 11 százalékkal nőtt az étrendkiegészítő fogyasztása.

Esettanulmányokat mutattak be a Central Médiacsoport marketingszakértői, Kriska Erika és Fábián Sándor is. Kriska Erika a HáziPatika.com néhány hónap alatt több mint hétezer regisztrálót aktivizáló Életmódváltók programjának eredményeiről számolt be. Az egészségtudatos életmód propagálását célul kitűző kampány változatos kommunikációs eszközökkel és mozgásra serkentő eseményekkel szólította meg a komplex segítséget keresőket. Fábián Sándor a közösségi média szerepét vizsgálta a betegségekkel küzdők döntéseiben és véleményformálásában: előadása a HáziPatika.com cukorbetegeknek szóló zárt Facebook-csoportjának közel tízezer tagjára fókuszált.


Dr. Herbert Zsófia (Cluster Medical Lead) a GSK képviseletében pedig az asztmások betegségérzékelését felmérő kutatása kapcsán hívta fel a figyelmet a beteg saját terápiájában elfoglalt szerepének fontosságára. A konferencia résztvevői a közös gondolkodáson túl a Nők Lapja Egészség által jelölt, az egészségtudatos életmódot képviselő közszereplők közül a lap "Egészség Hőse"  címének birtokosát is kiválaszthatták. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső