A legjobb macskafajták kezdőknek

Háziállatot befogadni a családba nagy lépés, főleg, ha korábban még semmilyen állatunk nem volt. Ha úgy döntünk, hogy macskát viszünk haza, akkor érdemes lehet fajta alapján választani.

Burmai macska

A burmai macska például nagyon jó választás kezdő cicásoknak. Szereti a figyelmet, játékos, bújós, imád az ember közelében lenni. Társasági állat, aki általában mindenkivel jól kijön, így ideális "családtag" lesz belőle.

burmai
Burmai macska (Forrás: 123rf)

Chartreux

A chartreux perzsa eredetű fajta, kedves, vidám személyiséggel, emberszerető természettel. Különleges, ciripelő nyávogása csak még szeretetre méltóbbá teszi.

chartreux
Chartreux (Forrás: 123rf)

Munchkin

A munchkin rövid lábaival már-már plüssállatra hasonlít, és imádni való külsejéhez nagyon kedves természet is társul. Szereti az embereket, a társaságot, játékos, remekül tanítható, sőt, kifejezetten élvezi, ha mindenféle trükköket tanulhat.

munchkin
Munchkin (Forrás: 123rf)

Devon rex

A devon rex megjelenése különleges, igazi gazdifüggő fajta. Személyisége ellenállhatatlanul kedves, lélekben mindig játékos kiscica marad.

devon rex
Devon rex (Forrás: 123rf)

Maine coon

A maine coonok arisztokratikus megjelenésükkel, hosszú szőrükkel mindenkit elbűvölnek. Barátságos, társaságkedvelő macskák, akiket lehetetlen nem szeretni. Akiknek korábban kutyájuk volt, biztosan hamar megbarátkoznak ezzel a fajtával, mert sok mindenben hasonlít a természetük - ezek a macskák akár még apportírozni is könnyen megtaníthatók, és élvezik a játékot.

maine coon
Maine coon (Forrás: 123rf)

Sziámi macska

A sziámi macska azoknak lehet jó választás, akik kifejezetten ragaszkodó állatot keresnek. Ezek a cicák szinte levakarhatatlanok a gazdiról, bújnak, hízelegnek. A fajta előnye, hogy a szőre rövid, így egészen minimális ápolást igényel.

sziami
Sziámi macska (Forrás: 123rf)

Ha valaki arra készül, hogy cicatulajdonos lesz, és szeretné, hogy új kedvence sokáig családtag legyen, érdemes lehet tudatosan kiválasztani a fajtát. Melyik macskafajták élnek a legtovább? Kattintson!

Norvég erdei macska

A norvég erdei macska gyönyörű pofija és dús bundája igazán kedves természetet takar. Nyugodtak, önállóak, és nagyon kedvesek; imádnak játszani, de egyáltalán nem tolakodók. Csendesek, nyugodt a természetük, kisgyerekes családoknak is ideálisak.

norveg erdei macska
Norvég erdei macska (Forrás: 123rf)

Szomáliai macska

A szomáliai cicák nagyon szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Igazán kommunikatív fajta, akár egész nap hajlandó lenne játszani, imádja a játékos feladatokat, és mindent megtesz, hogy szórakoztassa a gazdiját, és a kedvében járjon.

szomaliai
Szomáliai macska (Forrás: 123rf)

Ragdoll

A ragdollt sem véletlenül ajánlják olyan gyakran kezdő cicásoknak. Imádnak bújni, jól tűrik a dögönyözést, hurcolászást, türelmesek, lojálisak, így egészen pici gyerekek mellett is bátran tarthatók.

ragdoll
Ragdoll (Forrás: 123rf)

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: