A legnépszerűbb macskafajták

Ezek a fajták a legkedveltebbek - legalábbis az Egyesült Államokban.

Csak az Egyesült Államokban nagyjából 90 millió macska él, ezek 3-5 százaléka fajtatiszta. Egy felmérés szerint a különböző macskafajták közül ezek a legnépszerűbbek a macskatartók körében.

Perzsa

Ragaszkodó alaptermészetük és lojalitásuk miatt ezek a cicák a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban a Macskabarátok Egyesületének (CFA) 1871-es első felmérése óta.

Maine Coon

Ezek a hosszú szőrű, okos, szeretetteljes óriások 1992 óta állnak a lista második helyén. Az "óriás" megnevezés nem véletlen: a házimacskáknál jóval nagyobbak, súlyuk 7 és 11 kiló közt lehet.

Ez a 10 legnépszerűbb macskafajta
A Maine Coon igazi szeretnivaló óriás

Egzotikus rövidszőrű

Mintázatuk miatt gyakran mondják rájuk, hogy "pizsamás perzsák", de sokak szerint ettől csak aranyosabbak. Egyébként tényleg nagyon hasonlóak a perzsa cicákhoz, de rövid szőrűek, ami miatt elég hetente kétszer átkefélni a bundájukat.

Sziámi

Karcsú, sportos macskák, akik szeretnek "csevegni" gazdájukkal. Általában egy emberhez kötődnek legjobban a családból: hozzá hűségesek, és neki mutatják ki leginkább szerető, kedves természetüket.

Abesszin

Vékony, elegáns, kedves, játékos cicák - nem véletlen a népszerűségük.

Ragdoll

A fajta neve magyarra fordítva rongybabát jelent, ami arra utal, ahogyan a ragdoll cicák viselkednek, amikor karunkba vesszük őket: szó szerint elernyednek. Nagyon kedves, bújós óriások, a Maine Coonoknál kicsit kisebbek ugyan (súlyuk 4,5 és 9 kiló közt lehet), de a macskák közt így is nagynak számítanak. Ajánlott őket lakásban tartani, mert kíváncsiak, viszont általában nem annyira akarják megvédeni magukat, így könnyen bajba kerülhetnek a kinti világban.

Birman

Burmai Szent Templommacska néven is ismert, de nemcsak a keleti vallások iránt érdeklődőknek ajánlják, hanem azoknak is, akik a kutyához hasonló természetű cicát szeretnének. Ennek a fajtának az egyedei ugyanis hallgatnak a nevükre, hívásra odamennek gazdájukhoz, és a hazatérő családtagokat az ajtóban üdvözlik (ahogyan a kutyák szokták).

Amerikai rövidszőrű

Kiváló vadász, csendes, jól kijön a gyerekekkel, és ezek a cicák nem mellékesen jó egészségnek örvendenek.

Keleti rövidszőrű

Kinézetre és viselkedésre a sziámikhoz hasonlítanak leginkább, de a keleti rövidszőrűek kicsit talán csendesebbek. Több mint 300 színkombinációban fordulnak elő, és lehetnek rövid- vagy hosszabb szőrűek is.

Szfinx

A kanadai szőrtelen macska néven is ismert fajta egyedei sportosak, mindenre felmásznak. Aktívak, ugyanakkor hűségesek, bújósak, folyamatos figyelmet és törődést igényelnek. Cserébe rengeteg szeretetet adnak gazdájuknak.

Forrás: catster.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: