A nap képe: lángba borultak az erdők Portugáliában

Erdőtűz lángjait próbálják megfékezni tűzoltók a portugáliai Aldeia Novában. Az oltási munkálatokban 241 tűzoltó, 72 tűzoltóautó és 9 repülőgép vett részt.

Az egész Európát sújtó szárazság miatt Portugáliában is erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók július elejétől. Az ország középső és északi területén folyamatos készültségben vannak az oltást biztosító szakemberek, már több tucat embernek kellett elhagynia az otthonát a tomboló lángok miatt. "Szinte példátlan időjárással nézünk szembe" – nyilatkozta néhány hete Andre Fernandes, az országos polgári védelmi parancsnok.

erdőtűz, Portugália
Fotó: MTI/EPA-LUSA/Paulo Cunha
)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)