Újabb csodaszeres átverés terjed a neten

Megszüntet akár kilenc gyógyíthatatlan betegséget, megtisztítja az ereket és hatására elmúlik a magas vérnyomás is – állítják csodaszerükről csalók. Az interneten terjedő cikk dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora nevével is visszaél.

Az átverésre a Semmelweis Egyetem hívta fel a figyelmet péntek reggeli közleményében. Mint írják, az interneten elérhető cikk hamis állításai miatt az egyetem megteszi a szükséges lépéseket. Emellett arra kérik a fogyasztókat, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be.

gyógyszerek, bevásárlókocsi, laptop, internetes gyógyszervásárlás
Gyógyhatású készítményt mindig csak megbízható helyről szabad vásárolni. Fotó: Getty Images

Napjainkban egyre több esetben kerülnek fel az internetre olyan csodatermékekről szóló hirdetések, amelyeket súlyos betegeknek ajánlanak, sok esetben neves egyetemek és híres professzorok nevével visszaélve. A csalók gyakran hangoztatják, hogy ezeknek a szereknek nincsenek mellékhatásaik, az adott betegséget pedig akár már az első használat után megszüntetik – hívta fel a figyelmet korábban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). „Ismeretlen forrásból gyógyászati célra terméket vásárolni, illetve azt – hiteles információk hiányában – alkalmazni komoly egészségügyi kockázatot hordoz” – hangsúlyozták.

Az átverések elkerülése érdekében fontos ügyelni az alábbi szempontokra, amelyeket a Semmelweis Egyetem foglalt össze.

Nézze meg, mire kattint az interneten

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: