Telefonon élesztettek újra egy nőt

Telefonon keresztül vezényelt le egy újraélesztést az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója. A bajba jutott életét a vonal túloldaláról irányítva is sikerült megmenteni.

Megható sikertörténetet posztolt Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) csütörtök kora délután. A leírás szerint egy kétségbeesett férj kérte a mentők segítségét, miután felesége rosszul lett és összeesett. A vonal másik végén lévő mentésirányító instrukciói alapján gyorsan megállapíthatták, hogy a nő nem lélegzik, és nincs keringése sem.

Az életmentéshez a mentősökön kívül a bajbajutott családja is hozzájárult (Fotónk illusztráció)
Az életmentéshez a mentősökön kívül a bajbajutott családja is hozzájárult (Fotónk illusztráció)

Azonnal indították a rohamkocsit, miközben a mentésirányítást végző nő telefonon vezényelte az újraélesztést . A mentő már úton volt, amikor hazaérkezett a beteg felnőtt korú gyermeke, így már két személy végezte az életmentő beavatkozást abban a néhány percben, amíg a rohamkocsi személyzete át nem vette tőlük a feladatot. A példás együttműködésnek köszönhetően a rohamkocsi személyzete örömmel tájékoztatta az irányítást, hogy sikeres újraélesztés után, stabil állapotban indulnak kórházba a beteggel.

Alig negyedóra elteltével a beteg fia telefonált ismét: könnyeivel küzdve, síró hangon csak annyit mondott: "Az Isten áldja meg ezért! Visszaadták nekünk az Anyukámat!" A mentésirányító pár elérzékenyült perc után tudta csak folytatni a munkát és fogadni az újabb segélykéréseket - írta rövid beszámolójában az OMSZ.

Mi is segíthetünk!

Ma Magyarországon évente mintegy 25 ezer ember életét követeli a hirtelen szívhalál. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő, pedig tehetnénk ellene, ha tisztában lennénk az újraélesztés szabályaival, és mernénk is alkalmazni ezeket. Határozott kiállással és néhány egyszerű, de fontos lépéssel mi is segíthetünk a bajbajutott személyen. Az újraélesztés pontos menetéről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30 °C
Minimum: +19 °C

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Záporok, zivatarok nagy számban főként a középső harmadban várható, melyeket elsősorban felhőszakadás, illetve erős, néhol viharos széllökés kísérhet. Az északias szél egyre többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Fronthatásra nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra