Orbán Viktor: három nap múlva érkeznek az első vakcinák

Három nap múlva megérkezik az első adag vakcina Magyarországra - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Az ünnepek előtti utolsó ülését tartotta meg szerda reggel az Operatív Törzs, melynek végén Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid facebookos üzenetet posztolt. A videóban a miniszterelnök bejelentette: három nap múlva megérkezik az első adag vakcina Magyarországra, így az oltási tervet is áttekintették és véglegesítették.

Nem tudni, mikor indulhatnak a tömeges oltások

"Az első vakcinákból az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak" - hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: később tömeges oltás is kezdődik Magyarországon, ennek pontos időpontját azonban még nem jelölték ki. Hogy milyen vakcinával történik ez majd, az a miniszterelnök szerint az EU által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól, illetve a magyar hatóságok engedélyeztetési eljárásaitól függ. Erről mindenkivel tárgyalnak: nyugati, keleti, amerikai, európai, orosz, kínai és izraeli engedélyeztetésre váró termékekről is egyeztetnek.

A tömeges oltás önkéntes és ingyenes lesz, a miniszterelnök pedig arra kért mindenkit: aki oltatni akar, az regisztráljon. Akik már átestek a fertőzésen, illetve megkapták az oltást, azok egy igazolványt is kaphatnak a védettségükről. Ennek a "digitális útlevélnek" az első vezióját a Belügyminisztérium már kifejlesztette - közölte Orbán Viktor.

Zárásként a miniszterelnök azt kérte mindenkitől, hogy az ünnepek alatt is tartsák be a járványügyi szabályokat. "Ha összefogunk és vigyázunk magunkra, vissza tudjuk szorítani a vírus terjedési sebességét úgy, ahogy egyszer már sikerült" - hangsúlyozta.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)