Két hónapja hidegek a fűtőtestek ezen a kórházi osztályon

Október eleje óta nincs fűtés az intézmény pszichiátriai osztályán.

December első felében állhat helyre a betegellátás az osztályon, addig dolgoznak a fűtési rendszeren – tudta meg a HVG.

Szent János Kórház
A Szent János Kórházban október eleje óta gondok vannak a fűtéssel. Fotó: MTI

Akit lehetett, hazaküldtek

Még október közepén derült ki, hogy a Szent János Kórház négy osztályán is fűtési gondok vannak, akkor már dolgoztak a hiba elhárításán. A belgyógyászaton például voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak, de ilyen osztály volt a pszichiátriai is. November elején arról lehetett olvasni, hogy utóbbi kivételével mindenhol sikerült rendbehozni a fűtést, de a pszichiátrián továbbra sem fogadnak betegeket.

A fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg felvételt "a betegérdekeket szem előtt tartva" átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig "csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet" – válaszolta az intézmény a portálnak. A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata elmondta: azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +10 °C

A reggeli, délelőtti derült időt követően napközben az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem lesz csapadék, majd a Dunántúl északnyugati, északi részein elszórtan várhatóak záporok, zivatarok. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Ma átmenetileg frontmentes idő várható, holnap azonban újabb front érkezik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra