Műanyagot találtak a Danone joghurtjában

A Nébih tájékoztatása szerint piros színű műanyag darabokat találtak az epres Danone ACTIVIA Bifidus ActiRegularis joghurtban.

Nem került szennyezett termék a magyar piacra

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz a RASFF rendszeren érkezett információk szerint finn vásárlók piros színű műanyag darabokat találtak a Lengyelországban gyártott, epres joghurtban. A szennyeződés vélhetően az eper alapanyaghoz köthető - írja honlapján a Nébih.

Műanyagot találtak a Danone joghurtjában, Danone Danone Magyarország Kft. Danone ACTIVIA eper epres joghurt szennyezett élelmiszer
Műanyagot találtak a Danone ACTIVIA epres joghurtjában

Mint írják, az eper alapanyagból abba a román üzembe is szállítottak, ami szerb és magyar piacra gyártja az epres joghurtot.

Az esetlegesen érintett termék adatai

Megnevezés:

Danone ACTIVIA Bifidus ActiRegularis® Élőflórás, zsírszegény epres joghurt.

Kiszerelés:

125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.17.

4x125 g és fogyaszthatósági idő: 2018.08.26.; 2018.09.04.; 2018.09.11.; 2018.09.12.; 2018.09.18.

RASFF referenciaszám: 2018.2300

Danone: "Egyedi, elszigetelt esetről van szó"

A Danone Kft. haladéktalanul felvette a hivatallal a kapcsolatot, a kivizsgálást megkezdték. A cég a honlapján további információkat tett közzé: "A Danone Magyarország Kft. arról értesült, hogy a finn piacon olyan epres Activia joghurtot találtak, mely a termékhez felhasznált gyümölcskészítményből származó műanyagdarabokat tartalmazott. A cégünk szigorú élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelelően azonnal megkezdtük az ügy kivizsgálását.

Minthogy a magyarországi és finnországi termékeknél használt gyümölcskészítmény ugyanattól a beszállítótól származik, megelőző intézkedésként blokkoltuk azokat a hazai készleteket, melyek érintettek lehetnek. A beszállító partner azóta megerősítette, hogy egyedi, elszigetelt esetről van szó, mely egyetlen műanyagkupak miatt alakult ki.

Felelős vállalatként felvettük a kapcsolatot az illetékes magyar hatósággal, a NÉBIH-hel és folyamatosan együttműködünk velük. Vizsgálataink eredményét megosztottuk velük is. Megállapítottuk, hogy a gyárból, ahol az érintett joghurtok készültek, nem került termék a magyar piacra.

Az élelmiszerbiztonság és termékeink minősége elsődleges fontosságúak számunkra, ezért szeretnénk biztosítani fogyasztóinkat arról, hogy minden szükséges lépést megtettünk az ügy tisztázása és a Magyarországon kapható termékek biztonsága érdekében" - írják közleményükben.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: